Diskuse o počasí Kolik příští týden naměříme v maximech?
Vypada to, ze podle predpovedi bude tepleji na jiho-vychode CR, az +20 °C v 850 hPa, na Slovensku az +22 °C v 850 hPa. To znamena moznost dosazeni az +35 °C, na Slovensku az +38 °C. Vic ale ne, i tohle uz je dost. Zaroven ThetaE v 850 hPa dosahne na Slovenku az nekam k +68 °C. Za zminku i stoji velmi silne teplotni rozhranni prave ve stredni Evrope, od zapadu suchy a studeny vzduch. To by mohlo znamenat studenou frontu a bourky se silnym vetrem, ale ne moc srazkami.
Vcera v Cechach vc. Prahy se teplota nedostala nad +20 °C. Dnes se nad +20 °C teploty nedostanou na Jizni Morave. Pomerne dost dni s Tmax pod +20 °C ma letosni leto i v Praze. Dokonce dnes nektera mista zaznamenaji Tmax pod +15 °C a to nemusi byt vysoko.
Aldy1977
Tak snad nebude, ten prach.. sejří mne do dneška, v bazénu, i po proplachu, se stále někde schovává ve filtru, a jak je to jemňoučký, tak po proplachu se to zase dostává do bazénu.. vysávám jak vzteklej.... no někde tu byl link na tu družici, co to snímá a měří,, jdu hledat...Jinak dneska jsme to tu dotáhli až na +19.. zcela původně jsme měli mít +15...
No Madarsko tam ma snad 4petky a to kdyz je tahle situace, tak v CR byva cca i 4st mene. Takze pocitejte, ze to bude kolem 35.
A to ma asi zabije, jelikoz ja si jeste nezvykl ani na 25
TommyAst
Včera se v Čechách teploty dostaly nad 20°C, např. Doksany nebo Kopisty/Most. Dneska opět na SZ Čech teploty 20-23°C, např. Doksany 22,6°C. A za červen zatím 7 letních dnů. To jen pro informaci. Co se týče tropů příští týden. Je to daleko. Už je tady několik tipů, kolik bude, tak uvidíme
Včera se to pořádně vybralo a bylo k večeru hezky slunečno, stejně jako předevčírem celé dopoledne, teploty by mohly být aspoň nad +20, uvidíme jak ty 2 dny veder budu snášet, připadá mi, že každý rok to může být trochu jinak, asi to chce 2 podmínky, nejezdit přes den autem a ani nepracovat fyzicky a podle mě budu na vedra vzpomínat s úsměvem.
ludvicek
A pak si sednete k internetu... a CNN nezklame, v titulku že se potkáme až s +50... a v článku se očekávají teploty okolo +40... s možností stoupání k +45..... ( prý tam u moře někde..) takže se koukneme na předpověď na +48 hodin dopředu a můžeme být spokojeni...https://cnn.iprima.cz/pocasi-evropu-zasahne-extrem...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.