Diskuse o počasí Kdy se konečně oteplí
No, nakonec dosaženo po ránu po mírném poklesu teploty -4.. čili Aladin zvítězil! Jinak teda tu někdo říkal jak to pujde hnedle po oteplení za čtyři dny do mínusů, no mě to dělá ve výstupu z 00: hod, po mírném poklesu teplot, další hrbolek do vyšších teplot, je to jako na houpačce..
palma
Je rozdíl předpověd od in-počasí atd. a modelů. Nejnovější ICON,GEM,GFS,Ecák stále trvají na ochlazení kolem 16/17.12. A jsem si už docela jist, že to tak bude, GFS, GEM a Ecák to tam drží již 5. dnem za sebou. Užijte si teď to teplo co bude. Pár dní nad 5°C (jak kde).
Závěr je, že každý si v modelech a různých výhledech najde to svoje
A mně třeba pasuje weather.com, ten s tím tolik nešibuje jak tady nebo modely na Ventusky. Hodil laťku, že u mně nebude víc jak +4 už před pár dny. A drží se toho, neotepluje ani neochlauje, od toho 16-17 tam má furt kolem nuly a minima do -5. Tihle mně zatím nijak extrémně nedožrali jak ty posuvy tady nebo čhmu
Ty srážky jsou největší palba, ráno v 6h kvanta vody a výhled teď- nějak vyschnul, asi Rákosníček ty jo
MichalS36
Norové mají poslední dobou nějaké problémy s aktualizací a trvá to strašně dlouho. To co jste zaslal je dle výstupu ECMWF ze včerejšího večera. Dnešní ranní výstup trochu oteplil a koukal jsem na Nekoř a taková zima jako je v tom obrázku by u vás být neměla (bavím se o příštím týdnu středa a dál). Podívejte se na Ventusky.
Nicméně ECMWF to teď střídá jak ponožky, takže kdo ví jak bude. Jen u toho yr.no dávejte pozor, že poslední dobou ukazuje výhledy podle třeba 12h starých aktualizací modelů. Nevím proč..
Tady už 2 cm nového sněhu. Škoda, že to musí roztát. Opět to tu vypadá hezky. Všude bílo a starý špinavý sníh překryt novým.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.