Diskuse o počasí Kdy se konečně oteplí?
Ach tady je skepse a vůbec tomu nerozumím proč. Měsíce červen a červenec mi přišly na východě velmi vydařené a naopak tím, že se nevyskytovaly žádné dlouhé vlny veder tak uživatelsky přijatelné. Červen byl průměrný s velkým množstvím slunečního svitu a odpoledními teplotami mezi 23 - 28 C. Pár tropů tam taky bylo. I jedno dusné a bouřkové období. No a červenec mi přišel měsíc značky ideál. Teploty mezi 25 - 30, noci nad 15 C, zase často slunečno a po 17. 7. i bouřky a déšť. Po dlouhé době opravdu léto, kdy každé slunečné období automaticky neznamenalo tropické teploty nad 32, 33 C. Výhledem na další týden bych si hlavu vůbec nedělal, protože vzhledem k tomu, že na severu bude TN, na jihu TV a nad Francíí se očekávají teploty okolo 35 - 40 C, tak vždy když tomu tak je tak v nějaké podobě se tu ten horký vzduch dostane. A jenom takové doporučení pro vás sledujte raději ansámbly modelů na 7 - 14 dní než jeden hlavní běh GFS, ECMWF, GEM lépe se z toho určují trendy. A aktuálně je to rozlítané vzhledem k tomu, že na severu budou TN a na jihu velká masa horkého vzduchu. Taková situace může skončit vlnou veder od JZ, bouřkovými hody na teplotním rozhraní, nebo propadem studeného vzduchu a vůbec bych z toho zatím nedělal závěry. Mimo jiné tenhle týden v pátek 28. 7. vypadal špatně s teplotami pod 20 C a zatím to tu nebylo ani jeden den pod 20 C. Maxima jsou 22- 25 C.
skupsw24
Jak říkám, jsou to šílené skoky, protože je to ještě daleko, včera vecer tam bylo 33° 35° teď už podle výhledu nedosáhneme ani na letní dny, já říkal, že už se žádných tropů a ani letních dní nedočkáme a přejdeme rovnou do podzimu a to ještě budeme rádi za mikiny a ne kabáty.
Leknín
A hulíte i vy! Protože říkáte všem že hulí!!
Chudák swen, ten by si to nikdy nedovolil!?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.