Zejména ve čtvrtek to bude vypadat jak kdyby jsme byli rozděleny na jarní a zimní období,zatímco na Moravě můžou maxima dosahovat +18C! v západních Čechách to bude jen kolem +2C! i skupenství srážek bude rozdílné,v západních Čechách sníh s deštěm na horách se sněžením tak na Moravě déšť a ojediněle i bouřky.Některé modely počítají že nejvíce by mělo sněžit v Německu při hranici s naší republikou,kde budou teploty klesat dokonce i přes den slabě pod nulu,tak uvidíme.
Tady je aktuální model Aladin do čtvrtečního rána
http://www.chmi.cz/meteo/ov/aladin/results/index.p...
Diskuse o počasí Česko se rozdělí na jarní a zimní období
poriadny rozdiel fakt
dalej sa ta zima nedostane?
jaroslavec
Moc nesouhlasím. Podle minulých modelu malo snežit už tento čtvrtek, a nikde nic, prave naopak, máme tu 19oC!!! Ja by jsem se najvíc orientoval Ceským hydro-meteorologickým ústavem! Ak snežení nepredpokladá pro západní Cechy, tak nebude!!!Aj naprek temu,že modely to predpovidajú!!! Nejhorší je model GFS, predpoved uspeje jen na 5%! Velice by jsem neodporúčal se riadit modelmi, protože mnoho lidí na mne podali "odpor", a ted mám mnoho problému na své stránce, dokonce mám konflikty s niekt. web. stránkami, které predpovidajú podle modelu!
jaroslavec
Dobré predpovede jsou na teletexte CT
bozhe to je hrozen u vas snezi a u nas je teplo och
Můžete se podívat na dnešní fota z Krušných hor zde
http://fotomrak.websnadno.cz/Fotogalerie_podzimzim...
21:00 ...... Holešov 17 °C
Karlovy Vary 1°C
ty brdo 16 °C rozdil
jaroslavec máš tam fakt pěkné fotky. Jinak Zlín má už 17st. a silný vítr a my na Vsetínsku už máme 15st. a taky velmi silný vítr. Čeká nás velmi velmi teplá noc téměř letní dalo by se říct. Počasí je velmi rozdílné na ploše jako je ČR zatímco na Z čech máte teploty blízko 0st. tady na V moravy dosahují až 17st. takže u vás je zima a u nás jako kdyby začínal podzim.
Já si to ani nedovedu představit já dneska stavěl prvního huhuláka a vy jste mohli chodit v kraťasech,zajímavá situace na ČR.Ale zároveň musím hodně pochválit model Aladin který spolu s Forecou Brno měli nejlepší předpověď jak srážek tak hlavně teplot!!fakt se jim to povedlo téměř na 90%!!!No a podle nich sněžit do zítřejšího odpoledne nebo večera ve vyšších polohách jen tak nepřestane.Už dnes jsem na hřebenech K.hor naměřil 11cm čerstvého sněhu zítra určitě ještě 10cm připadne no jsem zvědavej.Vítr u nás je slabý proměnlivý nebo občas severní do 2m/s a u vás to fučí
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.