Diskuse o počasí Tipovačka na Silvestra a Nový rok
Můj tip 16,8C stanice ve Středních Čechách. Tipuji jen tu teplotu.
Na Silvestra to bude hlavně o velmi teplém vichru..
Na Nový rok už bude vítr slábnout a při polojasném nebi podpoří růst teplot slunce.
Nejvyšší teplotu tipuji někde na jihu nebo JZ, v závětří Šumavy..
Tipnu 18°C, 1.1.
Když zahrnu i soukromé stanice, tak zdejší kotlina má pro tyto situace velmi příhodné podmínky a tipnu si že 1.1. překonáme 19°..
Dobřichovice +17,2
Vypada to podle predpovedi stabilne na nejvyssi maxima 17-18 °C, ale modely moc neumi zavetrne oblasti. A tak dosazeni rekordu pro cely leden v CR neni vylouceno (Lednovy rekord Txx v CR je Usti N.L. Manesovy sady 29.01.2002 +18.8 °C, 03.02.2002 Cerna v Posumavi +19.4 °C, ale uz byl unor, na Slovensku pri stejne vlne Bratislava Mlynska Dolina 29.01.2022 +20.2 °C). Ve specifickych mistech v CR stale tech +20 °C muze padnout.
andy206
Rekordy nejvyssich minimalnich teplot Tnx pro jednotlive mesice mam jen pro Slovensko. Co se tyce minuleho prelomu let 2021-2022, tak celo-denni Tmin 21-21 MST bylo nejvyssi v Klementinu 31.12.2021 +12.1 °C (podle map). Pro Slovensko mam rekord nejvyssiho minima Tnx v lednu 20.01.2008 Bratislava Ivanka +10.4 °C a v prosinci 12.12.2017 Hurbanovo +12.5 °C.
Tak jsem tu :-) sleduju to zpovzdálí, protože tady u mě se žádné teplo nekoná... pořád je to na zimní bundu, slunce když se ukáže tak je to na chvilku, ani teplý vítr nefouká.. V Čechách je to jiné kafe :-) tam máte jaro a pár dní to ještě potrvá... trošku vám to i závidím, tady se ohřeju stále jen tak u kamen. Včera jsme byli na venkovním kluzišti, led držel, nic netálo a při tom svítilo slunce.. byla tam docela kláda na ledě.. Tak užívejte tepla, kde máte, zima se ještě vrátí, ale proč jsem se tu ukázal, že se omlouvám, nad 15 opravdu je :-) Krásný nový rok 2023 všem diskutujícím. V modelech nic moc do zimy, tak není ani moc co psát. A na rekordy to tady zdaleka není... spíš takový neutrál. Ani teplo ani zima..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.