John Deere Na horách už 2-3 dny nemrzne.. S tím že nížiny a střední polohy budou chladnější až do středy se počítalo.. Dnes už se od JZ postupně budou oteplovat i nižší polohy..
Kladno, -0,3, déšť, leckde to ještě namrzá plus v bočních ulicích po včerejším večeru čistý led, měl jsem štěstí, že jsem jednomu ze sousedů nezboural plot, zastavil mne obrubník.. a to jsem jel tak 20 km/h, docela hustý..na sněhu krusta, tak se toho bílýho sajrajtu zbavíme až tak zítra, pozítří...
palma V životě už jsem pár ledovek zažil, ale 20 km/h je v takém hnusu moc, mám Jimnyho a prkotám si tak 10 km/h, prej jezdím jak posraný, ale pak kecy přešly když na rovné cestě jsme potkali taky Jimnyho v příkopu. Radši fakt vůbec nevyjet, nezávidím profíkům, mně by jeblo... Buďte všeci opatrní, já už si jednou zlámal před svátkama haksnu a nechci to už zažít
Leknín Taky jsem po tom klouzání už jel tak těch 10km/h , no, už jsme se tu přehoupli přes nulu, takže po necelých 24 hodinách jsme opět v plusových hodnotách, max má být tady dnes okolo +3, +4 tek to by mělo odpoledne povolit a led mizet..
In-počasí Dá se nějak určit kritická teplota pro ledovku? Když jedu autem přes město, máme podle palubního teploměru někde i +1 (ačkoliv oficiální stanice měří stále nějakou tu desetinu pod nulou). Nepřinese ta voda nějaké mírné oteplení? Podle mě, pokud je tu několik desítek hodin jen těsně pod nulou a do toho začne padat voda s teplotou 2 nebo 3°C, neohřeje se podklad nad kritickou hodnotu?
ludvicek Tady -1 a mrholí a hned to namrzá. Ono pokud budu pod nulou, tak osobně mám pocit, že to namrzat bude i při pár desetinkách pod nulou. U kamoše tomu tak včera bylo. Navíc teploty zde stoupat nebudou (paradoxně v Brně odpo budou lehce klesat, na JV Brna bude samozřejmě tepleji, lehce nad 0 tam nevylučuji)… u nás modely vidí -1 furt.
In-počasí Ano, to určitě je... Ledovka sice vznikla, ale nebude mít dlouhého trvání , už i v naší kotlině se to teď rychle vyhouplo nad nulu.. Konečně se ten vzduch míchá a ten teplejší proniká i do nižších poloh...