Frantis95 swan1 Nakonec to šlo fotit jen z dálky, ta supercela se stocila ještě více na jih a obešla nás těsně západně takže jen silnější déšť a naprselo 2,5mm,v Plzni to bylo o dost horší. Každopádně jsem dnes nic nečekal a najednou oranžová výstraha na bouřky takže dost překvapení
A zbývající bouřky se staly supercelmi taky. Z kamery Přimda to vypadá až hrozivě jako kdyby tam tornádo bylo poloukrytý. Ale určitě nebylo Zítra stejný, nejdřív KH zničí podmínky a pak se pojede jinde.
Sepp Ano v Plzni, konkrétně na Lochotíně to bylo hodně slušný..kroupy tak do 1cm, ale slušná průtrž..tady u Jižního nádraží už naštěstí "jen" průtrž bez krup. Takže jsem pěkně zmokla, ale alespoň jsem nedostala kroupou ?
swan1 Tady je už černo. buď něco vzniká a nebo je to z tich bouřek. Takže tady nevím nvím jak to dopadne. Ale spíš s ničím nepočítám. i když směr to má dobrý.
Takové supercely a cape kolem 500. Tak asi vše o cape není. Bylo teplo vlhko. Struktury unikátní. podKH částečně ochráněno přes supercelami. Ale snad bude víc než deštík.