Diskuse o počasí Jaký bude červenec?
Červenec bude doufám normální, i dle výhledů to tak vypadá, 23-26°C. Dlouhou dobu bude absence komplexů a tím pádem zaprší jen z občasných front jako třeba zítra a nebo dle ecaku a gfs 7.7..
Červenec bude asi klidný. Ale srpen bude zajímavější.. dle německých meteorologů a Dagmar Honsove .
Ale kolikrát někdo vydal článek a bylo to jinak.
Leknín
Aha tak pardon, já jsem šel do diskuze rovnou na tuhletu druhou stranu a nevšiml jsem si.
Jedovice
Však ludvicek vidí a leckdo další taky, pokud někdo vidí špatně, nechť si koupí dobré brýle. A koukám, že jste příznivkyně dětských říkanek a přirovnání, což je dobré, protože ty říkanky a říkadla byla stvořena, aby tříbila a rozvíjela dětskou mysl, jste na dobré cestě..
ludvicek, jo postupně otepluje, mě už to pod +20 ve výhledu prakticky nedává..
Za mě tedy bude červenec spíše o 1 až 2 C nadprůměrný, to znamená podle ankety teplý. A ano sice období od 7. do 16.7. se jeví jako teplotně podnormální. Ale s postupně přibližujícím se termínem ochlazení už to z 6 až 7 C pod normálem spadlo někde ke 3 až 4 C pod DP .
Výhled především pro západní Evropu začíná být pořádně horký. Nemusí být rovnou 45 C, ale bohužel vzhledem k proudění lze očekávat dosažení 40 - 45 C v 2. pol. července ve Francii docela s vysokou pravděpodobností. Pozn: za mě to co naznačuje GFS okolo 15 - 20. 7. by byl nevídaný extrém a úplně se mi nechce věřit, že by nad Evropou vznikl Heat dome a natlačil se tak mimořádně teplý vzduch do Francie a Velké Británie a určitě dojde ke zmírnění.
Ale je pravdou, když tam GFS maluje taková vedra tak v nějaké mírnější podobě téměř vždycky dorazí a to mě vede k tomu, že i tady si v poslední dekádě července zažijeme vlnu veder, která dostane teploty do nadprůměru minimálně o 1 C. Nyní je třeba počkat, jak se červenec vyvrbí a jestli zůstanou vedra v jihozápadní a západní Evropě, nebo se sem dostanou a budou i tady znovu hrozit intervaly teplot 33 - 38 C jako v roce 2015, 2018, 2019.
palma
Myslíš červenec ne?
No já teď koukal na výhledy a vypadá to spíš na průměrné teploty než na větší zimu. Ventusky už mi to zvednul.
Průměrné teploty, přechodně podprůměrné, podprůměrné srážky a místy větrno.
ludvicek
Kouknul jsem se a léto 2019 bylo extrémní. Letos snad takové nebude. Nicméně mám pocit, že GO je znát opět a zase. Jakoby po určitou dobu v roce celkem dlouho a výrazně převažovaly nadprůměrné teploty. Ty podprůměrné jsou pak méně časté a méně výrazné. Za posledních několik let to tak cca bylo. Prostě se pořád otepluje...
Nějaká hot wawe ještě asi přijde v 2/2 léta.
Tohle je zajímavé. Podle některých klimatických modelů by mohlo s extrémním nárůstem teploty do konce století o několik ° C v průměru, dojít i k výraznému nárůstu průměrných srážek. Ovšem pouze u některých modelů, jiné s tím nepočítají. A i kdyby k tomu došlo, tak v typicky nejsušších oblastech na Žatecku a Znojemsku to na větší nárůst moc nevypadá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.