swan1 Souhlas. Čechy budou mít středoevropské počasí s teplotami do 28 stupňů s občasnými srážkami, ale Morava opět vedro a beze srážek. A tato situace se může udržet řadu dní...
Nevím jak chcete vy, ale já si požáry jak v Turecku nebo Řecku nepřeju. Jako pár dní by mi velké tropy nevadily, ale 40 a víc to v žádném případě.
A sucho a teplíčko si raději nepřejte buďte rádi tak jak je. 25st. sem tam bouřky si myslím že na konec léta stačí. Jo přes 30 ale jen pár dní ať usušíme seno
Fstorm Požáry jako tam by u nás nehrozily ani v případě, kdyby bylo týden v kuse +30 . On je totiž mezi námi a Řeckem velký rozdíl v průběhu léta.
Jinak včerejší ecák v 12 UTC dával pro jih Moravy tropy i příští týden, výstup z 00 UTC opět po neděli teploty jen k 20-22. Takové extrémní vedra tam drží v podstatě GFS každou aktualizací, i když večerní a noční aktualizace mi přijde mírně chladnější (zejména pro CZ). Balkán bude rozžhavený pořádně, po 18.8 ale i GFS už v posledním výstupu ochlazuje...
U nás dnes sice těsně, ale padnul další tropický den. Jinak nyní v počasí ukazovaly počet letních dnů, nejvíc na JM (64 Strážnice), kde bylo i nejvíc zatím TD 23 (s dneškem 24).
Tak jsem zvědav, co nakonec bude příští týden. Co výstupy modelů to jiné teploty V množství srážek se ale drží při zemi, pro mou oblast v podstatě na nule dalších 10 dní.
A bude teda hádám spíš ta teplejší varianta což ? Jsou to velké rozdíly, koukám večer tam malují denní teploty kolem 20-22 ... a pak prd ráno je tam 30+ a pak i 35+ ...
U nás tropy až od NE, řekl bych konečně, aspoň pár dní please, jak říkal Aldan na seno super, sucho úplně není a zásob je dost, ČHMÚ sází na ochlazení v PO, bude mi stačit až ve ST.
Výhled jedna velká katastrofa. Příští týden přijde hnus ze severu, který tady bude strašit až do víkendu. Pak se zdá, že od 23.8. to zase vzroste nad 25°C. Je to škoda, takové fajn letní počasí mohlo být, pokud by bylo kolem 30-34°C, ale bohužel se nezadaří.
Ono to s těmi tropy bude obecně zajímavé, Ecák tam drží od neděle propad teplot jako jediný celou dobu, GFS tam pro nás drží vlnu veder, i když poslední výstup ukazuje po neděli taky propad teplot. GEM tam háže takový střed.
Fakt sranda ty modely. Kazdej ukazuje naprosto neco jinyho. Jeden vedra, druhej zimu, dalsi zimu s destem, dalsi normalni pocasi kolem 25. Novodobi vestitele... cim lepsi techniku maji, tim horsi jsou vysledky