Predators2
U mne zatím 5 mm - GFS do konce června vidí něco mezi 20-30 mm. Pokud by to nastalo, bude to srážkově výrazně podprůměrný měsíc a kor v kombinaci s teplem. Červnovou teplotní odchylku jsem včera odhadoval na cca +2,9 C. Dnešní výstupy ale druhou horkou vlnu na příští víkend spíše umazaly a daly návrat k běžným teplotám - pokud by toto nastalo, očekávám tepl. odchylku +2,3 C (rozptyl +/- 0,4 C). Ale ta situace od příštího víkendu je dle mne stále hodně nejistá. Aktuálně to vypadá, že by TV "prohrála" a putovala na V, SV. A naopak by na pár dnů "zvítězil" SZ resp. putující TN. Jen si říkám, že zítřejší výstupy to překreslí jinak a vrátí více teplejší variantu. Tak uvidíme, ale déšť na řadě míst v ČR potřebujeme nutně ...
Diskuse o počasí Červen 2021
Tak k dnešku mám za červen 40mm ze dvou situací (25+15), průměr u mě vychází 64mm, vzhledem k předpovědi se to na průměr dotáhne... Tady to teď celkem ujde, ale mám zjištěno, že červenec zde byl poslední 4 roky po sobě srážkově výrazně podprůměrný, loni spíše extrémně a léto 3x po sobě srážkově podprůměrné. Je to tu docela zakletý se srážkami v létě, ale letos věřím, že konečně jich bude nadprůměr. Jinak už je to fakt marný...
light123
Snad už se bude dít něco pořádného v rámci celého Česka. Jinak detektory už zaznamenaly za červen přesně 55923 blesků.
Tak dnes je to číslo myslím mnohem vyšší. Včera byla světelná show nad velkým územím.
Konečná suma je 127336 zaznamenaných výbojů na území Česka.
Nakonec to byl bohatší měsíc, několik mcsek, bow echa a derecho. Zvláštní
Uvidíme co červenec vše přinese.
104,6mm za červen.
Predators2
Tak koukám do záznamů a od počátku roku tu mám k dnešnímu dni 547mm srážek..
Leden - 73mm
Únor - 27mm
Březen - 72mm
Duben - 37mm
Květen - 140mm
Červen - 198mm
Včerejší deštík tady dal jen 1mm, tak se těsně nepodařilo za červen 200mm..
Květen jsem si myslel že bylo 160mm, (jak jsem tu včera uváděl ten mezisoučet květen+červen 360mm), ale mýlil jsem se, záznamy hovoří jasně..Bylo to v květnu o 20mm méně..
Tak za tu mystifikaci se omlouvám..
Jestli jsem včera stihl zaregistrovat správně v počasí, pan Žák prezentoval předběžnou červnovou průměrnou odchylku +2,8 C. Západ ČR bude chladnější než východ, takže se dá čekat od západu +2,2 C po východ cca + 3,3 C. Uvidíme co oficiální čísla. PS. můj odhad pro mou lokalitu byl cca +2,8 C.
Kokos342
GFS tam má samozřejmě rozhraní také..
Ovšem ty úhrny má cca poloviční , v místech kde má spadnout nejvíce, kolem 50mm..v příštích 10 dnech..
Východ ČR by měl podle něj dostat srážek spíše méně.. až nejméně z ČR..
Kokos342
Já ho tam tedy vidím..
Ale pojďme spíš už sem
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-2-6021-Teplotni_...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.