Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
nemyslim si ze bude na prelome okotbra a novembra snezit ale tiez si nemyslim ze bude 20°C odhadoval by som to na takych 8-12°C inak u nas v malackach dnes minimalne 0,1°C a maximalne 11,1°C ako keby aj tych 20 bolo tak to jedine v hu v ba by mohlo byt tak 18-19 a u nas v malckach,okoli piestan okolo 17 ale sam tomu newerim skorej okolo tych 10 tipujem
hahaha. Aj meteo.tym.sk dnes vyvrátil spravu o snezeni a potvrdil vyhliadky na zatial teple dni
najprv potom
Konec října ochlazení citelnější,
listopad začne výrazným teplem které se kolem 5.11. promění v ochlazení a koncem první dekády první sníh
v půli listopadu oteplení a v druhé půli zpočátku teplo ale postupně zima a na konci inverze.
pěkný ne
Ale prečo by malo kopírovať toto situáciu počas zimy ved ešte aj november je z klim. hľadiska jesenný mesiac a ako sa to celé vyvinie to je ešte záhada snád aj pre matku prírodu takže ja by som sa s tým ešte tak neradoval a nepolemizoval o tom a prikláňam sa skôr k tomu a ktej myšlienkovej vlne že už to čo by malo byť budúci týždeň od pondelka až takmer do štvrtka že to bude mať skôr miernejše ochladenie a yvin a celkový charakter počasia a vtedajšej celkovej povternostnej situácie a potom malo prebehnúť opäť oteplenie ale tiež nie moc výrazné na to by som tak nedával ako že napr. V termíne 2.11 bude až +20st a ešte na to aj silné zrážky alebo aj búrky to už my moc nejde do súvisu a dokopy aby sa aj ked na začiatku novembra no ale zároveň v posledný jesenný mesiac vyskytli búrky ale nakoniec nič z toho nemusí byť a naopak môže byť s toho všetko no ja si nezávisle a skôr si myslím že teraz to bude tak pol napol kedže už aj po dva minulé roky začalo studené relatívne zimné počasie už aj na prelome mesiacov oktobra a novembra dokonca minulý rok už o takomto čase bol niekde aj niaky ten snehový poprašok a náznak zimy ked bola celý deň teplota aj tu u mňa v DK na Orave maximálne do +2 až +3st clz takže nedá sa vylúčiť zatiaľ vcelku nič a teda ani to že prve privítanie a kontakt so snehovom môže tak byť aj po tretí krát po sebe v trochu skoršom období ako je v priemere normálne ale aj tak to podľa mňa nebude mať vplyv na scénar už rysujúcej a rodiacej teda prichádzajúcej zimy 2008/2009 a zimy ktorú ešte ale nikto nemôže a nevie relevantne predpovedať a predpokladať alebo analyzovať takže ja si myslím že na to že je oktober až na druhú a tretiu dekádu je celkom teda vcelku prijateľné počasie a nemyslieť alebo neočakávať od počasia a jeho vývoja na túto zimu tak vynútene aj 1 až takmer dva mesiace dopredu očakávať aká bude celá zima a potom byť z jej nedostavenia sa alebo jej nepreukázania sa v plnej sile môže byť niekto nepoučený z nás a zo svojich skúseností sklamaný všetko to už bude zálažeť ako sa to bude vyvíjať ako hovorili aj iný užívatelia aké bude prúdenie a aj rozloženie tlakových útvarov a vzduchových hmôt v europe konkrétne pre nás v jej strede a na severe v druhej polovici Decembra väčšinnou je to tak ked sú mrazy v nížinách pod vplyvom a spôsobené inverziou teda ked sa teplý vzduch dostane a preniká len do vyšších vrstviev ovzdušia tak vtedy pri takom slabom prúdení a ešte hlavne pri rozrušení hmiel v prízemnej vrstve znamená teplé a suché počasie teda ak to rozrušenie nevzniklo vplyvom prechodu frontov najmä tých oceánskych a pri západnom až juhozápadnom prúdení ale nie vždy to je bezpedmienečne tak a teda to tak vždy nemusí byť a ja si ani len netrúfnem odhadnúť čo nás bude čakať budúci týždeň iste má každý koho to zaujíma tak ako mňa a teda aj ja mám a môžem mať zatiaľ predbežnú predtuchu a ale hlavne len názor a svoju vysnenú predstavu no aj napriek tomu týmto skeptickým predbežným záverom toho čo nás v budúcom týždni a najmä na jeho začiatku čaká hovorím a dovolím si povedať y myslím si že aj napriek tomu všetkému príjemnému aj menej priaznivému tiež nie pre každého netreba byť pesimistom ale stále optimistom a aj ked si to odporuje tak popri tom aj realistom zároveň, tak fakt viac tu toho teraz nevytiahneme musíme byť v každom prípade trpezlivý a zniesť aj menej nám vyhovujúce počasie a teploty a to nám možno prinesie aj napirek zdaivo skeptickým a veľmi odlišným a neistým a navzájom si odporujúcim a rozporuplným prognozam tohto nastávajúceho ročného obdobia a počasia ako takého a teda tej pre dovolím si povedať pre väčšinu z nás čitateľov negatívnej dnešnej poveternostnej situácii dúfajme a verme aj napriek týmto okolnostiam v pozitívny začiatok aj priebeh zimy možno už aj v priebehu budúceho ťýždňa tak dovidenia. Ale ja som aj tak len obyčajný človek a aj moje priania sa nemusia vyplniť príroda a počasie je vec presná a nevyspytateľná aj som ešet v nezabehnutých koľajoch možno mojej budúcej profesie ktorej sa chcem venovať ale ešte som len chlapec v cezpubertálonom veku a obdobý alebo vo veku mladšej až strednej adolescencie a chodím teda len pred viac ako rokom len strednú školu do 2.ročníka na odbor obchod a podnikanie a mám len 17 a to ešte až na konci Novembra takže moje chyby, omyly a nepresné alebo zväličené až nadnesené alebo skreslené údaje a moje znalosti a informácie teda vedomosti ktoré som len do nedávna nadobudol a one sa obohatil berte prosím kvôli predídeniu nepríjemnosti a aj kvôli iným okolnostiam hovorím ešte raz prosím berte s dostatočnou rezervou tak dovidenia. Sú to len moje osobné myšlienky a priania ktoré tu hlásim a nemusia odpovedať skutočnosti a realite teda pravde sú len moje osobné názory zistenia tvrdenia ktorých sa držím ja a nemusia odpovedať skutočnosti za dlhé a komplikované čítanie dakujem a aj za dodatočné a záverečné pochopenie a vzájomné porozumenie chcem byť solidárny ku všetkým a pristupovať k veci s chladnou hlavou a je len na vás či sa my to darí alebo už aj podarilo nech je medzi nami všade na vôkol harmonia, priateľská láska, pochopenie, úcta, cnosť a solidarita medzi namy ešte raz dovidenia s pozdravom Juraj Jančula z Dolného Kubína Orava!
Si bude velký rozdíl mezi moravou a čechy taky se potom asi oteplí. No je dobré, že u nás sněžit ještě nebude. Mohlo by začít sněžit tak okolo 20. listopadu.
Krásně to tu řešíte, Stračně chci moc zimu, ale nebude. Bílé vánoce nepotřebuju neslavíme je ... Ale sníh zimu tu chci. Takže klidně si koukejte na předpověd pocasi kde chcete, ale jedno je jiste jdete se podivat ven a mrkněte kolik ma byt. 9 stupnu jasny a je pod nulou hehe sranda. Prostě se uvidi co bude. Meteorologum neverim vubec.
Anom.tak jestli bydlis na Aljasce tak asi jj,ale jinak pocasi nredpovidaji meteorologove ale pocitace urceny k tomu,meteo.to uz jenom sdeluji lidem.
pristi vikend az +15
pristi vikend az +15
co trepete o snehu, bude teplo a hotovo na sneh si este pockame
Teplé počasie vydrží najbližší celý týždeň, žiaden sneh nebude, ako to niektorí nemenovaní hovorili dokola ako mlynčeky na mäso. Pod 10C na juhu nebude!
Meteoexpres sss Košice AJ VSETKYCH!!!
Vo štvrtok v BA Freemeteo hlási búrky! Celý týždeň bude 16st., v Budapešti až 20st.!!!
iwag
20st. nebude, ale slabá bourka se v okolí Bratislavy múže vyskytnout. Pro Cesko se zitra a v pondelí hlási teplo, od stredy se u vás hlási snežení, daj si www.freemeteo.com a klikni na 7-denní predpoved pro Prahu, a uvidíš, že se bude hlásit déšt se snehem.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.