Vidím že tu jsou někteří hodně ubozí, sem už nevlzezu bleeeeee každý má svůj názor a nadávat kvůli tomu někomu je ubohost a slabost, zvyšování si vlastního sebevědomí protože si ho někdo nemumí zvýšit hezkým a slušným způsobem.
Nulo anonynmní
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
pocasi v dubnanech
No co se týká té letošní zimy,tak já si myslím že bude značně proměnlivá.///
mam pocit ze sa hovori,ze bude premenliva pre to,lebo posledne 2 zimy dost prekvapili,mame predpoklad na tuhu zimu,tak sa netreba bat to povedat...a ked bude tepla,moja chyba...
Kiež by si mal pravdu
Tady na jihu moravy v Mikulově začíná padat déšt ze sněhem.Aktuální teplota +1,3. No večer až bude kolem nuly tak už bude sněžit.
Hm?
na akej stranke je predpoved na mesiac?
Anonymní
Nevěřím
pokut nebudude pořadna zima tak se asi zabiju fuj:
Tie príspevky dnes dopoludnia som nepísal ja! Niekto si zo mňa robí "srandy." Tento prípad budem riešiť s administratorom!
kedy sa očakáva príchod pravej zasneenej zimi? a kedy sa očakáva prvé na slovensku v Bratislave?
Takze pokusil by som sa predpovedat zimu, avsak vopred upozornujem, ze je to len orientačné. Vychádzam z celosvetových trendov a súčasnej poveternostnej a cyklonálnej situácie:
OKTÓBER: Najpresnejšia predpoveď vzhľadom na najbližšie obdobie hovorí o krátkodobom ochladení v piatok a cez víkend, ale to už všetci vieme. Postupne sa vyjasní a v kotlinách SR budú zaznamenané 1. mrazové dni do -2--3°C. Od pondelka do štvrtka by sa malo udržať počasie s charakterom babieho leta, maximálne teploty opäť okolo stredy vystúpia na 15-20°C. Priblizne na buduci vikend sa nam vzhladom na pokrocilu dobu mierne ochladi na 10-15°C, minimá by v kotlinách mali klesať len slabo pod 0°C.
NOVEMBER: Prvá novembrová dekáda by mala začať nadpriemerne teplým počasím, aj vzhľadom na to, že bude prevažne zamračené, miestami s prehánkami, len postupne sa bude vyjasňovať. Po tomto období by sa mal ešte prejaviť náznak tzv. Mariánskeho leta, teplota môže ešte vystúpiť na juhu SR nad 15°C, v kotlinách sa však budú vzhľadom na dlhé noci a rýchlo sa ochladzujúci vzduch tvoriť inverzie, ktoré často pretrvajú aj niekoľko dní, teplota sa môže pohybovať spočiatku okolo 10°C, neskôr 5-7°C.
Podľa dostupných sezónnych predpovedí možno usúdiť, že v období okolo 10.-15.11. by mal nastať zvrat v počasí, výrazne by sa malo ochladiť, avšak v nížinách južného SR sa ešte stále teploty cez deň udržia na 5°C. Na severe bude však už len slabo nad 0°C, mali by sa vyskytnúť aj snehové prehánky, spočiatku len niekoľko cm. V druhej polovici mesiaca sa ale budú tvoriť na juh od nás TN, ktoré k nám prinesú väčšie množstvo snehových zrážok. Sezónne predpovede hovoria o chladnejšom novembri hlavne v strednej, južnej Európy a celého Balkánu. Nepredpokladal by som pre to v novembri veľmi silné mrazy, keby náhodou tak len prechodne, minimálne teploty v kotlinách by nemali klesať pod nejakých -7°C. Maximálne v 2. polke novembra od -3 po +6°C.
DECEMBER: Mal by byť teplotne priemerný, avšak poveternostné situácie by sa mali striedať častejšie ako minulý rok (dlhodobé inverzie), v prvej dekáde decembra by mal mať oceán najväčší vplyv na pevninu, ktorá sa v novembri výraznejšie ochladí. Môžme očakávať teploty do 10°C. Zvyšok decembra sa javí ako podpriemer, prejavovať sa budú studené hmoty zo severu, ktorým sa začalo tento rok dariť vyvíjať skôr ako v 2006,07. Prechodné oteplenie by mali zabezpečovať TN z juhu a vpády vzduchových hmôt z Atlantického oceánu, ktoré môžu byť sprevádzané silným vetrom, vzhľadom na to, že v západnom Atlantiku je súčasne pomerne zrýchlená činnosť atmosferických javov, ako sú hurikány, presun vzduchových hmôt a pod.. Vianoce budú tento rok veľmi pravdepodobne "na ľade".
JANUÁR:Vzhľadom na predlžujúce sa dni a na menej výskytu inverzie by mala teplota vystupovať na cca 5°C, no spočiatku do 3 kráľov bude pravdepodobne ešte chladno-ľadové dni. TN sa o5 prejavia, no presnú dekádu nemožno určiť. Koncom januára a začiatkom februára by sa ale poriadna zima ešte mala vrátiť, miestami sa môže ochladiť pod -20°C v Kotlinách, max okolo -5°C.
FEBRUÁR:Výrazne chladnejšie počasie by malo pokračovať 1. dekádu, potom by sa ale malo na Sibíri už otepľovať a vpády studených hmôt už nebudú také výrazné. Koncom mesiaca teploty do 15°C.
MAREC: Mal by byť teplotne nadpriemerom.
Dúfam, že Február a Marce budú v lepšom svetle ako si uviedol Ja si osobne myslím, že táto zima ukáže svoju pravú tvár a bude dlhšia ako sa čaká. Sú na to predpoklady...takže oteplenie najkôr koncom Marca
Tady na Mikulovsku se už tvoří sněhová pokrývka.Teplota -1 a sněžení zesiluje. No do rána s té TN čekám kolem 15 cm sněhu
Anonymní
To ti mám věřit nebo kecáš odepiš mi
Kecá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.