Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
logitech
Tenhle týden má být 20 st. ale jestli jsi četl co napsal meteorolog Tomáš že od 22 října se má citelně ochladit to znamená že na hory to možná přinese opět sníh. Měsíc uteče jako voda věř mi
Meteorolog Tomáš
Máš předpověď na měsíc prosím?
Nejlepší pro moravu a slovensko je TN nad balkánem, která postupuje směrem na sever a k tomu fouká od SV takže nám zajistí trvalejší a dlouhodobější sněžení viz. 30. prosinec 2005. Co se týká sněžení u nás tak se běžně vyskytuje na přelomu října a listopadu. Naše vesnice má nejmenší nadm. výšku 360 m a nejvyšší až 590m.n.m a když hlásí sněžení třeba od 600m.n.m tak u nás sněží většinou.
sauron
Minulý rok 13.rijna se prehnala silná s krupobitím a snežením. Bylo to strašné, ale túto bourku a víchrice opíšem až 13.rijna
mirko 15 rokov kosicke olsany
Minulý rok 13.rijna se prehnala silná s krupobitím a snežením. Bylo to strašné, ale túto bourku a víchrice opíšem až 13.rijna
No u nás byla jen silná vichřice a kolem 14 hodin bylo ještě 5st. ale potom se ochladilo asi běhěm půl hodiny o 3st. a začal nám padat déšť se sněhem a k tomu foukal velmi silný vítr celé to trvalo zhruba hodinu. Potom do večera se už jen ochlazovalo a místy nám ještě už čistě zasněžilo a potom ráno jsme měli jasno a teplotu -2st. letos to tak brzo nehrozí na sníh si ještě počkáme. jak dlouho toť otázka.
sauron
Pamatuji si na rok 2007 9.1. to ze čtvrtka na neděli hlásily silné sněžení které se mělo rozšířit i do nížin.Na horách mělo napadnout 50 cm sněhu ve stř.polohách 30cm a v nižinách 10-15.
Ve čtvrtek v noci na hory přišlo sněžení které se v druhé polovině noci mělo rozšířit do stř.poloh.V pátek nad 600m.n.m. sněžení v nižinách déšť se sněhem.V sobotu sněžění na celém území ČR.V neděli
sněžení které se odpoledne v nižinách měnilo v déšť nebo se sněhem.
K večeru ubívalo oblačnosti i srážek.Ovšem do týdne sníh roztál.
U nás nic nebylo
co myslíte kdy bude nejdřív sněžit ve zlíně bydlím v 250 m.n.m ale tady kousek možná tak 1 km je tlustá hora která má 558m.n.m
tesil
no v novembri prvu dekadu by som povedal
http://www.pocasi-sever.estranky.cz/clanky/mesicni... můžu doporučit moje stránky.
Podle přírody se zima čeká velká,zvěř si dělá neobvyklé veliké zásoby tuku.Třeba nebude sníh ale krutý mráz,tak se necháme překvapit.
Tomáš
Podle přírody se zima čeká velká,zvěř si dělá neobvyklé veliké zásoby tuku.Třeba nebude sníh ale krutý mráz,tak se necháme překvapit.
Jo jo taky jsem si všiml ale minulý rok to bylo to samé a zima žádná No teď nás čeká babí léto mělo by trvat dlouho no podle mě bude zima o dost lepší a možná nás i hodně překvapí.
To máte pravdu ale letos to je o půl měsíce dřív než loni,vlaštovky odlétly o měsíc dřív coš se to málo gdy stává ,tak brzo.No uvidíme jak to dopadne.(bud dobře nebo spatně určitě)
Neviete kde by som mohol nájisť takéto vysvetlivky, že ako sa správa príroda pred príchodom napr. zimy a ako to vyzerá tento rok?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.