Podle zatím dosavadní předpovědi by se mohl sníh ve středních polohách objevit už v Pátek 03.10.2008 ale zejména v ranních hodinách, kdy bude velmi chladno.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
sauron
keby v tom období prebiehali nejaké merania, tak by bolo aj -45°C v zime
Meteorolog Tomáš
niečo sa črtá v piatok, ale bude to krátkodobé ochladenie, ale max. teploty mozu byt len 4-9°C, miestami 10,11°C
Meteorolog Tomáš
Od kolika m.n.m jsou střední polohy? odepiš prosím.
Minimální výška nad mořem pro střední polohy je 500
Díky já jsem 690 až 750m.n.m
Mám zimu ráda.Ale nemám ráda oblíkání.
Anonymní
Ty jsi kluk nebo holka?
Meteorolog Tomáš
Podle zatím dosavadní předpovědi by se mohl sníh ve středních polohách objevit už v Pátek 03.10.2008 ale zejména v ranních hodinách, kdy bude velmi chladno.
To jako fakt. Tomu moc nevěřím no leda tak v noci možná jo, pokud by byly nízké noční teploty. Ale na horách je pravděpodobnost sněžení dost vysoká teda polohy kolem 1000m.n.m. Totiž teplota v 850Hpa by měla bý v pátek kolem 0 st.
Meteorolog Tomáš
keby v tom období prebiehali nejaké merania, tak by bolo aj -45°C v zime
No to jo ale v té době ještě neměli měřící přístroje na teplotu vzduchu ale možná i ve střední evropě mohla teplota klesat k -45 stupňům ne-li víc.
Něco vám řeknu:V roce 2005/2006 bylo v Č.B (394m.n.m) max.cm sněhu 18 cm.Já bydlím v j.kraji v Malontech a ty jsou 750 m.n.m o zhruba 400m.n.m více než mi.V roce 2005/06 bylo na vánoce 3 prdele sněhu kolem 60-80 cm sněhu.Tenhle rok to musí vyjít.S tím snežením 3.10.2008 já tomu věřím že bude ráno sněžit protože jsem se díval na předpověď pro Č.B a v ten den má být v noci 2 st v nížině a my jsme ve středních polohách takže tady bude ráno pod nulou. Listopad teploty
den -2 až 2 st
Ty teploty jsem našel na:
počasí meteocentrum.cz
předpověď na měsíc
pozor meteocentrum je dost nepřesný
příklad na 3.10 po brno hlásí 10stupnu a přehánky
pro víden 16 stupnů a déšt
pro bratislavu 19 stupnů a déšt
nevím ale 9 stupnovej teplotní rozdíl mezi brnem a Bratislavou je skoro nemožný protože tyto dvě města jsou od sebe necelých 100 km
a Víden a Bratislava jsou od sebe fakt kousíček takže 3 stupnový rozdíl je podstatě nemožný
jejradsi bych ty predpovidajici v praze nebo kde jsou proste roszpustil.Jejich předpovědi jsou na urovni rosniček.A to nechci ty žaby urazit.např září melo byt tep.nadprumerné.Já takové studené září snad ani nepamatuji..At se zaregistrují na prac.uřadě...
Dnes od SZ příjde na území ČR studená fronta,která přinese ochlazení a srážky například zítřejší denní teploty na SZ čech dosáhnou maxima 7C.V pátek pak příjde ještě větší ochlazení na hory se vrátí opět sníh ten by mohl zejména v nočních a ranních hodinách padat i od středních poloh.Od pátku se pak denní teploty budou zastavovat max.na 14C na JV až do 16C
S tím sněžením ve středních polohách v nočních a ranních hodinách bych si nebyl až tak jistý. Je to ještě daleko a hodně se může změnit.
S tím se taky musí jistě počítat ale dnešní prognozy to ukazují. Ale už ve středu může být vše jinak.
V Rusku má padat sníh s deštěm 7.10.08
nadej na sneh pod 1000 m z toho co tu pisu nie je: http://www.meteo.tym.sk/aktuality.html
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.