Diskuse o počasí Září 2020
Prady
Bohužel pro mou oblast (jihovýchod Prahy) je hodnocení srážek opačné, paráda vypadá jinak, jsme pod průměrem srážek. Aby se u nás doplnily podzemní vody, muselo by to se srážkama vypadat úplně jinak, ne že červen a srpen jsou na cca 100% a za červenec chybí 50 mm. Zítra musím zase zalívat, od pondělí už nespadla ani kapka a už se zase dělá teplo.
Zítra se modely v předpovědi srážek úplně rozcházejí.Icon a Cosmo dávají plošné srážky do severní poloviny Česka.GFS a aladin zde nedávají skoro nic.Tohle se jen tak nevidí.
Predators2
Já bych věřil spíše Aladinovi resp. modelu, který predikuje nejméně srážek, protože to vychází dokonale, hlavně pro Z půlku Čech. Minulý víkend byla výjimka potvrzující pravidlo. Kam až oko dohlédne, samé srážky na V a JV Moravy, na konci předpovědního horizontu všude na východ od Prahy. Teplé fronty bývají výraznější v severním Německu, Polsku a jižní Skandinávii i v létě.
spurdo
Já bych to viděl tak něco mezi tím.
spurdo
Už tam skoro nic není škoda.
F4
Tady taky napršelo zanedbatelmé množství (0,4mm).
F4
Máte pravdu,ale stejně to co předpovýdal Icon a Cosmo tak to pěkně doslova po...
Nepatří to sice do tématu, vzhledenm k tomu, že jde o jižní ameriku, ale takovéhle teploty to tam ukazuje od cca 8.9. do 13.9. Chyba či pravda?
He, omluva je to z 5cm nad zemí, jinak tam má být pouhých +45 - 48.. ale i tak se mi to zdá dost...
palma
Tam bych tedy nechtěl být.
Včera se v Česku vyskytly četné bouřky se spoustou blesků.Bouřky také přinášely větší kroupy.Na září velmi ojedinělý jev.
Situace se opět začíná zhoršovat.Nově se sucho začíná ukazovat na Příbramsku a nebo také na Mladoboleslavsku.
crossflow
Bude hůř,protože nás nečekají v příštím týdnu téměř žádné srážky.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.