Diskuse o počasí Srpen 2020
andy206
Ale to je přeci paráda, vedro, slunce celý den atd. Ale že se v bytě nehne vzduch, člověk blbě spí a je unavený po celý den, navíc, když musí ráno v 9 hodin zatáhnout a v 9 večer roztáhnout, to už se neřekne. Opravdu bezva a najděte si v tom něco pozitivního (dle zdejších), i když nevím co. Soucítím s Vámi, léto nesnáším mimo jiné z důvodu horší kvality spaní a větší únavy.
F4
Šmarjá, už, tak si vlezte ráno v 9.00 do auta, zapněte motor a klimu a večer v 21.00 vylezte ven, taky řešení..
Komu to vedro vadí, musí zapřemýšlet a zamakat na změně, komu nevadí, je na tom líp, mně nevadí. nicméně stejně mám několik stupňů "chlazení", je pravda, že to nese určité náklady, ..
palma
Jsou lidi, kterým pomůže jen věčné stěžování si na IN-POČASÍ, protože si myslí, že tím něco změní - jste si nevšiml, jak F4 věčným stěžování v každém příspěvku už změnil počasí k lepšímu. Oni sami nic dělat pro svůj komfort nebudou a zrovna u F4 mě to překvapuje, protože místo, aby se přestěhoval do vysněného místa kde bude spíše zataženo, mrholit a teploty okolo 20 a pustina - aby nemusel poslouchat žádné lidi, si bude raději stěžovat a žít střídavě v Klášterci a střídavě v Praze - kde je v noci největší vedro z celý republiky...
F4
Nevim jak to mas ty, ale ja mam doma klimu. Po silenym roce 2018 jsem se definitivně rozhodnul. Je ale treba rict , ze klima davno neni žrout elektřiny. Ja mam multisplit Toshibu které ma příkon 2kW/h ale vyrobi 8kW chlazení nebo tepla. Dneska je v podstatě klimatizace tepelné čerpadlo. Velmi hospodárný levný provoz.
godlike
Dovolím si nesouhlasit. "2kW příkon a 8 kW chladící výkon" ...velký oči. Dnes špatně postavené domy vyžadují energeticky náročné chlazení, větrání a podobně. My v novostavbě (vlastně už deset let staré) chladíme příkonem 30 Watt. Přesto se občas pozastavím nad tím, zda to nešlo udělat lépe...
ROFA
Hele ja to zase takhle neprozivam. Rozumím tomu ze ma nekdo touhu mit vsechno best of the best, nejpasivnejsi dům světa se spotřebou 1W za rok. At ma, me to nevadi. Ja mam 15 let stary dům, topim na +24st plynem, vaříme i ohrivame vodu plynem a spotrebujem za rok plyn za 29000Kc. K tomu krb a velmi levné chlazení topení klimou za par Kč denne.
godlike
Spíše mi šlo o to nevěřit tomu co Vám nakuká reklama. Ten COP 4 který jste zde uvedl je ve skutečných podmínkách nereálný. Těch 29000 v plynu s krbem a klimatizací je opravdu z mého pohledu energetická bomba. Vystačíme tady na horách na 180m2 podlahové plochy jen s elektřinou bez komínu i TČ s 1500 kč měsíčně i s přeplatkem.. Zkrátka blbě postavené domy prostě nespasí ani nesmyslná kombinace všemožných technologií. Bohužel převažují takže se nedivme že je v nich horko nebo zima a zároveň více podporují GO.
godlike
Však si taky v Klášterci klimatizaci pouštím, narážka byla na to, jak je to skvělé, když je vedro, že se spousta lid nevyspí. Zrovna tak jako lidi v MHD jsou jistě nadšení a proto z nich lije a ovívají se čímkoliv, co je po ruce.
Dnes vyrážím na jih Čech, tak jsem zvědav, jestli tam dnes či zítra uvidím pořádnou bouřku, jak maluje Aladin. Letos by to byla vlastně první.
Co se stalo?Jak mohlo dojít k výraznému zlepšení když se nevyskytly žádné srážky.
Predators2
Už jsem na to taky ráno koukal a nechápal jsem co to má znamenat, zřejmě se vloudila chybička nebo model vidí do budoucnosti jak to bude vypadat po dnešním dni
igor127
Mě tohle počasí také moc nevyhovuje.Už když vidím předpověd na týden dopředu s nonstop tropy dělá se mi špatně.Ještě když se k tomu přidá vlhkost vzduchu a tropické noci.
To mi neříkejte že se situace na Lounsku a Chomutovsku výrazně nezlepšila když tam včera spadlo plošně mezi 20-40mm.To je nějaká blbost ne?Co se to poslední dny děje s touhle mapou?Zítra tu mapu smažu.
Predators2
Až tam budou nonstop pořádné tropy, pak to bude hnusné, zatím tam je sem tam, že se to ukáže ke 30, to co bylo o víkendu už nehrozí dle modelů...Jinak ano, tropické noci jsou nepříjemné, ale mimo Prahu či Brno nejsou tak nesnesitelné, protože se to drží těsně okolo 20 a ochladí se v podstatě po západu slunce. A dusno nemá rád asi nikdo - takže já raději, pokud mají být tropy, tak suchý vzduch protože se to snese lépe. Jinak ta mapa je nějaká divná, když nepršelo, tak se to na JM a SZ zlepšilo a když včera na tom vašem konci docela dost pršelo tak se to zhoršilo? u nás chápu, že se to zhoršilo, pač nic nebylo...
igor127
Taky to nechápu mělo tam dojít ke zlepšení a ta červená barva měla prostě zmizet.To co se v posledních dnech děje na Děčínsku se dá nazvat nonstop tropy.Už ve čtvrtek tu bylo téměř 30°C.Vlna veder vrcholila v neděli kdy bylo téměř 35°C.Přestavka tu byla pouze včera.Už dneska opět zase bude přes 30°C a v dalších dnech také.Mělo by to skončit snad v sobotu.
Predators2
Opravdu plosne 20-40mm nebo velmi lokálně? Aby se mapka dostala do modré barvy tak pri tom obřím deficitu, co tam ted je, by tam muselo za cely srpen spadnout min. 200mm. Pokud tam maji nonstop tropy, tak 20mm je flusnuti do pouště. Za den neni po dešti ani památka. Samozrejme mapa je pouze orientační. Tak snad nikdo nevěří tomu, ze v cely ČR je naka plošná síť čidel, co hned vyhodnocují on-line zmenu stavu.
godlike
Skutečně to spadlo plošně.Jednu mapu srážek jsem tu ukládal.To je jasný že na to aby to bylo na modrý odstín muselo by spadnout mnohem více.Na začátku srpna také spadlo plošně 20-30 a bylo to hned znát a červený odstín uplně vymizel.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.