Diskuse o počasí Cyklonální nebo Anticyklonální počasí
Tak je asi znovu potřeba rozjet tuto diskuzi aby jsme tuto republiku zachránili před suchem.
V příštím a dalším týdnu už to vypadá o dost vlhčeji než teď. Tak snad počínaje úterkem se sucho trochu zmírní.
Velmi nadějně to na srážky a hodně bouřek vypadá na konci příštího týdne čili 29.-30.31.7. by jsme se mohli dočkat konečně vydatnějších srážek a bouřek tak doufejme že to klapne a nezmění to protože to vypadá fakt dobře.
Minule tu někdo remcal že je moc mokro všechno přemokřené a teď už každý remcá že je moc sucho. No a teď mně napadá co je lepší. Nic z toho samozřejmě, nejlepší je rovnováha, ale to v téhle době vůbec nehrozí.
Mně jen na tom suchu nejvíce vadí že je málo vody v potocích a v řekách a samozřejmě i v zemi a že vůbec u nás nerostou houby a ovocné stromy mají nasazené plody které ale zřejmě brzy opadnou jestli nepřijde nějaká větší vláha. No všeobecně je sucho někdy horší než mokro. Tak proto je potřeba tuto diskuzi znovu rozjet.
Fstorm
To je celý složitější, svět není černobílej. Na září to chce pěkně tlakovou výši a babí léto kvůli cukernstosti hroznů, v máji zase májový deštíček.... Je fajn, když se to pravidelně střídá a střídá se to hlavně správně. tj. né že v máji je sucho a v září z toho deště hrozny zhnijou před očima.
A je na celej srpen anticyklonalita asi.
A podzim může dopadnout stejně, takže asi tak.
VTN už se blíží, ale jaká bude to nikdo neví. Celkem jisté je to že budou vyšší teploty a s nimi určitě slabé bouřky nebudou, ale plošné srážky nás zřejmě nečekají, ale bouřky a přeháňky snad budou a to si taky přeju nebo tady je tento rok na bouřky celkem skoupý.
Snad se zadaří a zalije pokud možno všude. Bude to asi první letošní situce s VTN.
Jdyby někdo nevěděl jaká je to zkratka ta Výšková Tlaková Níže a při ní se může přihodit cokoliv. Někde můžou být i povodně no uvidíme.
No nic rok se s rokem sešel. Letos tu taková diskuse ještě neproběhla tak tady s tím zase začnu otravovat. Snad se počasí v příštích týdnech umoudří a přinese nám konečně cyklonální čili deštivé počasí. Toho sucha už màme fakt plné zuby, zvlášť po tom jak to s námi tady na valašsku zase vyjebalo.
Takže vzývám cyklonalitu ať se děje co se děje.⚡☔??️?️?️?️?️?️⛈️⛈️⛈️?️?️?️?️⚡⚡?️?️?️☀️☔☔☔????️?️⚡⚡⚡⛈️⛈️⛈️☀️☀️☀️?️?️?️?️?️?️?️?️
Ty ikonky májí znamenat jak by mohlo počasí v příští polovině měsíce a dalších měsíců vypadat, ale to je jen zbožné přání.
Fstorm
Nestraš hernajs, celý srpen před nama, díval jsem tady: https://pocestach.cz/dlouhodoba-predpoved-pocasi-n... a hlavně v poslední dekádě evokuje věta: "Dešťové srážky budou velmi nadprůměrné"
Já vím, jsou to pohádky ovčí babičky snad vycucané z prsta, ale naděje umírá poslední
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.