Diskuse o počasí Velmi silný vítr 9.2-10.2.2020
Funí pořád stejně, teplota během hodiny a půl spadla o šest stupňů dolu, u lesa aktuálně dvě trampoliny, šest balíků polystyrenu ze stavby plus nějaké plachty a jeden rozložený zahradní domek, u nás na parkovišti aktuálně jedna pěkná trampolína... nemá někdo o něco zájem?..
Tak Praha to ma ta sebou trochu zaprcelo a teď úplně bezvětří to bylo všechno???jeste ze na to úplně všude upozorňovali ze ani nechodí vem
Aktuálně přechází fronta, mírně prší, sotva fouká... V celým Pce kraji vše ok, proud jde asi všude. Max. náraz byl v noci 62,1 km/h, teď fouká max. 50-60 km/h. Hrozná slabota.
8:25 "fronta" přešla,je téměř bezvětří ...Tohle u nás snad skoro není ani na 1.stupeň výstrahy
Sem už taky dorazilo čelo fronty, kde se čekaly největší nárazy a zatím téměř bezvětří jen drobně prší, teplota kolem +2 st. I když se zde žádné extrémní nárazy nečekaly, tak toto mě překvapilo - příjemně . Zřejmě vítr přijde až v zadní části fronty, nebo to nakonec tak hrozné nebude. Jinak v noci kolem 3.hodiny nás tu zasypaly asi 2 cm ledových krupek
Edit 10:36 - teplota vzrostla na +2,4 a z deště začalo sněžit , stále skoro bezvětří
Klasika mezi zdejšími diskutujícími. Stejně jako v létě při bouřkách výstraha třetího stupně platí v celých čechách do 12 hodin, druhého stupně do 16 hodin v čechách a na moravě. A v osm hodin ráno už tady tradičně kdekdo dělá závěry.
tady byl třeba nejvyšší náraz 31 m/s, což už na výstrahu rozhodně je.
Ta tlaková situace je jasně daná, vítr podle mě ještě dorazí až v zadní části fronty, otázka je jakou intenzitou. U nás v údolí žádné větší nárazy být neměly, ale překvapilo mě že i na hřebenech v 1100 mnm na Slaměnce s příchodem fronty poklesla rychlost větru a aktuálně je zde téměř bezvětří...
Jinak u nás se studená fronta překvapivě rychle projevila zimním počasím - aktuálně hustě sněží, teplota už je na nule a zatím stále bezvětří
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.