U nás také je velmi horko teď jsme zatím na 35 stupních a ještě to trochu poroste za hodinu může být tepleji než v tu středu to bylo u nás lehce přes 36 stupňů toto je u nás ale i jinde po Česku vyjímečná situace ani nepamatuji takové horko přes 35 stupňů v červnu to jde jen vyjímečně obvyklejší to bývá koncem července ale letos to je o mesíc napřed třeba v červenci už takové horko nebude
Diskuse o počasí Předpověd vlny veder na konec června 2019
Jako co se tak dívám v Čechách, tak teplota ve stínu už má na některých místech horečku. Třeba v Praze na Libuši 38,1, Dobřichovice 38,4,.
U nás a všude kolem dnes díky větru poměrně vyrovnané teploty, maxima kolem 34, dopoledne velmi příjemně, ráno při 13 mě byla fakt zima, ještě teď je 26, parádní večery, v ložnici 25 a na chalupě dokonce 21, takže žádné problémy s vedrem uvnitř.
Mrzí mě zítra ty srážky, bohužel téměř žádné nečekám, ale vody mám nachytáno dost, každopádně z pondělních 35 na úterních 23 to bude pro většinu pracujícího lidu příjemný skok.
U nás se toho moc nachytat nedalo a to sbírám vodu ze střešní plochy přibližně 260m2. Na záhony a to pouze květinové už potřebuji dostat asi 180 litrů denně. Nebýt podzemní vody vše zaschne. Trávník který nekropím je už suchý.
Chlazení interiéru zatím byla pohoda i přes to, že jsme se na víkend rozrostli na 7 členů o "utečence před vedrem" ze zdola. Barák nasává vzduch přes podzemní registr a tak i v podkroví zůstává teplota hluboko pod +23°C. Dům je od ráno do večera vystaven slunečním paprsků. Na fasádě jsem zvenku naměřil +60°C.
Karel83
Tak u nás bylo tepleji než na střední Moravě. Ostravsko 34 C. Nyní je pekelných 26 C a do rána klesneme k 22 C. Zítra očekávám zde 35-36 C a 1. supertropický den letošního roku. A poté 5 denní citelelné ochlazení k 24 C.
Tomas1241980
Tady zítra také čekám první supertropický den. Dnes to ještě šlo, max. jsme měli 33,4°C, díky nízké vlhkosti to byla celkem pohoda, navíc ráno 11,8°C, takže barák perfektně vyvětraný. Nakonec u nás ani nepadl denní rekord, ani maximum tohoto června které si s 33,9°C udržela středa. Teď máme 22,4°C, takže celkem ok.
Zítřek bude ovšem pro nás co počasí sledujeme mimořádně zajímavý den, nejdřív velmi vysoké teploty, potom opravdu zajímavé bouřky. Ale modely opravdu vypadají, že spíš než o vodě to bude o vichru, kroupách a spoustě blesků, já bych tedy raději jen spoustu vody.
Pak to vypadá, že si dáme od veder poměrně dlouhou pauzu a mohlo by být období s klidnějším počasím. Každopádně červen u nás přinesl 25 letních a 8 tropických dní, což jsou šílená čísla.
A je to tu 1. supertropický den roku 2019 v Ostravě. Venku aktuálně 35,2 C a už se mračí od západu z bouřek nad střední Moravou. Tyto bouřky směřují jinam a jenom se u nás zvedne vlhkost, což je pěkně na nic. Zítra už konečně citelné ochlazení a pokles teplot k 24 C. Dnešní minimum bylo 23,4 C. GFS očekává 12 dní průměrných až podpruměrných teplot. Nejspíše tedy červenec bude chladnější než červen, ale to je ještě daleko.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.