Diskuse o počasí Předpověd vlny veder na konec června 2019
palma
No 28-30 je prostě v Praze pohodový den, taková je realita posledních let. Hlavně kvůli nocím, to se pak dá v klidu spát, protože je o půlnoci už třeba 25 a méně. V červnu byla polovina dní tropická a jen dva dny pod 25 (a to bylo 24 ), takže cokoliv pod 30 je už ta lepší varianta.
dawe
A to včera na ČT při předpovědi počasí 5 minut před 19:00 říkala Zárybnická, že do půlky července nás žádné tropy nečekají. Že bude příjemně kolem 23-24°C. Meteorologové mají štěstí, že dlouhodobá předpověď ČHMÚ vychází dnes a ne včera.
Osobně taky čekám návrat veder už za nedlouho po pondělí co se ochladí. Bude se to střídat, ale vedra budou celé léto podle mého názoru, jen se občas nakrátko ochladí.
V Oslu má být od úterý jen lehce nad 15°C a u nás je v průměru tak o 3°C tepleji. Takže by taky mělo být maximálně 20°C. Samozřejmě vím, že to takhle nefunguje, ale tahle situace kdy sever a severozápad Evropy je podprůměrnej a zbytek nadprůměrnej je poměrně častá. Čím myslíte, že to je, že se tam se tam zdaleka tolik neotepluje?
Ondra83 Zatím na Informetu není ani článek o nové teplotní stupnici. Zdá se mi, že je ten model podrobnější.
Aladin očekává pro celé území v neděli teploty podobné stredečním. Noc na pondělí bude tropická. V Ostravě bude ráno 23 C, někde se teplota udrží okolo 25 C. Narozdíl od čtvrtečního dne se fronta výrazně zdrží, a proto u nás bude až 34,35 C záleží na načasování studené fronty.
PS: Aladin zatím kreslí pro 1.7. v 8 ráno v Čechách už 30 C , to by byl jeden z rekordů nejdřívější tropické hodnoty. Ale to Aladin trochu přehání.
GFS tam na příští týden hází všechny možnosti, já si ale myslím a je to i jeho nejčastější výstup, že bude mezi 22-28 dle dnů, což je nejlepší možná varianta, je léto, letní teploty být mají, bude i na koupání a v noci se vyspíme. Co je fajn, neukazuje žádnou tropickou epizodu, žádné 35+ apod. Ale taky neukazuje žádné srážky což už tak pozitivní není...
igor127
V noci se vyspíme, to jste mě pobavil. Dle teplot možná, ale to by se museli lidi chovat slušně a neotravovat do 4 do rána... Jinak normál teplot je asi takový, jako byly naměřeny včera. Ráno kolem 12-13°C a odpoledne 24-25°C. No a kde jsou nějaké srážky? Už týden nepršelo a k tomu extrémní teploty.
F4
To, že jste tam parta hospodských povalečů dělající hluk, za to já nemohu. Skrz teplot je možné se vyspat, je možné vyvětrat a je v noci příjemně - a myslím, že přes týden nikdo každý den neotravuje to 4 rána... A jak jsem psal výše, jediné negativum a to dost podstatné na té předpovědi je to, že nebude pršet...Ale za ten teplotní výhled můžeme být fakt rádi - ale chápu vy v čechách si budete stěžovat pořád, i kdyby bylo +10 A pokud Vám městská vyhláška umožňuje dělat hluk i ve 4 ráno, měl by jste tyhle problémy řešit jinde, než na meteo foru....
Rezna85
JJ ,tak to jste na tom docela dobře. U nás sice nebylo 35 a bylo relativně nejchladněji v maximech s nížín. Ale u nás jsou problém srážky. 18 mm za červen je fakt málo pro Ostravu. Jinde sice pršelo, ale jenom z bouřek. A při těch 35 C je výpar v červnu obrovský. Takže je málo míst, kde se sucho v červnu zmírnilo.Většinou je výrazně horší a hlavně v oblasti okolo Roudnice nad Labem je dle mapy ČHMÚ už téměř step. Jsou tam místa z méně než 10% zásobou vody v půdě. Navíc letošní červen je nejteplejší v historii a to o více než 5 C nad normálem. Dále je nejslunečnější.
Omlouvám se za příspěvěk mimo toto téma.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.