Ondra83 zatím to drama není,ale jsem si jistý že modely opět přitvrdí a bude z toho je tropická vlna a srážky žádné.U nás pořádně pršelo na konci května,od té toby skoro nic a nic bude pokračovat.
Ondra83 Docela mi připadá, že s předpovědí delší jak maximálně pět dnů dopředu si pořád modely neumí poradit, koukám na nový výstup, a původní ochlazení se zmírnilo o dobré tři stupně, zatím to nevypadá ještě tragicky, nicméně, může mít Dawe klidně pravdu, a taky nemusí, můžeme si hodit korunou co padne...
Dneska vedro, ale dost se to vlní podle předpovědi a zatím stále drží to, že po neděli bude příjemně. Já tomu věřím a červenec bude průměrný (dobrý snílek jsem)
No já teda vidím na pondělí 32, úterý 30 a oba dny hlásí bouřky..to mi jako moc příjemně nepřijde Až potom možná teploty kolem 25,ale to je ještě hodně daleko
To se nedá vydržet to vedro už takhle po ránu a zítra ráno bude ještě hůř. Na.Guru Nikdo se nediví, popsal jsem to snad jako Vy. Naopak z toho mám hrůzu, protože ještě měsíc bude teplota stoupat a už teď jsou extrémy k nevydržení.
dawe Jo to, já to jen napsal, že jsem rebel a když to náhodou vyjde tak řeknu, já vám to říkal . Ale když to tak vidím, tak je mi to víceméně jasné, že to jen tak chladnější nebude. Ale proč by to nemohlo být jako podprůměrný květen ?
Vystrčil jsem rypák ven, zastrčil ho, a zjistil jsem, že už tam je skoro 28 stupňů... v půl deváté ráno...otevřu slunečník, otevřu nealko pivo a nikam nepudu, až bude opravdu horko, vlezu do vody, léto budiž pochváleno!
Ondra83 Omlouvám se za ironii, slubuji, že až přijde podzim, pochválím ho také, pouze doufám, že opravdu jednou přijde.. jinak je fakt už i dost sucho, ptáci se mi z lesa houfně slétají k napáječkám, co jsem dal na zahradu.. právě jsem koukal na kosa, jak se koupe v podmisce od květináče, co jsem nechal v rohu ve stínu..
No vypadá to, že sucha a vysokých teplot se jen tak nezbavíme. Letos už to je 6 let sucha bez nadsázky. Zřejmě jde o nejdelší sérii suchých roků v historii měření počasí. Tahle série se může rok od roku dále prodlužovat a sucho zvětšovat do takové míry, že už sucho bude "napořád".
Stručná historie sucha: Sucho má své kořeny pouze měsíc po posledních velkých povodních, když v červenci 2013 bylo velmi horko s opakovanými vlny veder. K suchu výrazně přispěly 3 po sobě jdoucí zimy 2013/14, 2014/15 a 2015/16 které byly velmi teplé s velmi malým množstvím sněhu. Sucho excelovalo v létě 2015, které bylo velmi horké a suché zároveň. Velmi teplo bylo i v létě 2016 a 2017, ale léto 2015 bylo o poznání horší. Další vrchol sucha přišel v roce 2018, kdy bylo jaro nejteplejší v historii měření a sucho trvalo téměř celý rok až do listopadu. Letos není situace o moc lepší. Extrémně suchý duben a velmi horký červen převážily chladný a deštivý květen a vyhlídky jsou jasné. Velmi teplé a suché počasí bude pokračovat.
32,4 nad nulou, vlhkost 52%, ještě mít za barákem prales a bylo by to stylový...za chvíli jdu do auta a jedu pro děcka do školy, doufam, že nenarazim na nějakou zácpičku na silnici..