Ondra83 I v Praze jak kde, u nás na jihu spadlo za včerejšek a zatím za dnešek mezi 8,8 mm (Průhonice) a 12,3 mm (Libuš). Aby byl déšť poznat déle než 2-3 na trávníku, muselo by spadnout ještě alespoň jednou tolik vody, jinak je o víkendu už zase sucho.
Hody Na ty podmínky nás to mohlo aspoň jednou zasáhnout s úhrnem 30-50 mm, ale bohužel. Dle aladina zase spadne raketa na východě a hlavně na Vysočině. Pořád ale lepší než většina předchozích let, celkem normální květen. Snad ta první vlna veder příští týden nebude začátek 4 měsíců nonstop sucha a tropů a občas zaprší i nadále
Yurri Šance u vás bude ještě odpoledne a v podvečer.
Tak tady ty deště opravdu řádí. Od dopoledne pršelo, ale spíše slabě. V posledních minutách ale dorazil příval jaký jsem ještě neviděl. Tma a hukot. Daviska mi ukázala intenzitu deště těžko uvěřitelných 1099mm/h, doteď byl přitom rekord 350mm/h. Doslova za několik minut napršelo 15mm. Zajímavé je, že nešlo o bouřku. Na radaru to taky nevypadalo nijak výjimečně.
No SZ měl mít 0 a nakonec aspoň něco, i tak ale z celého kraje tentokrát netradičně kromě hor nejméně, Tušimice už mají kolem 25. Snad ještě naprší, stále nejsme ani na normálu května a vedro na obzoru.
F4 Sz dostal tentokrát celkem dost srážek, na to jak vždy ostrouhal. To, že desítky mm nenapršely přímo nad tvým místem je sice smutné, ale hlavní je že se i na SZ zmírní sucho...
Tak u nás od rána spadlo 20mm a ještě něco možná spadne takže spokojenost. V květnu jsme už na 90 mm. Možná dáme i 100mm. A důležité je že na SZ Čech spadlo toho spousta a snad nebudou brečet.
ota I na jihu Olomouce to byl srážkový masakr ,Ol.Holice má za dnešek 33,7 mm,přičemž během 10 min.tam napršelo 24 mm !! Já když jsem přijel dom z práce,tak tam bylo jen 1,4 mm !? Ale nešel v domě asi hodinu proud,tak to už chápu..