charlie rozhodně jsou lepší, než při delší inverzi a nízké oblačnosti. A celé léto také nebyly až tak zhoršené, mrkněte na archivní hodnoty pm10 z léta na stránkách CHMI.
V noci ze středy na čtvrtek sice na východě Moravy a ve Slezsku zapršelo, ale na většině území i nadále zůstává sucho a v některých oblastech spadlo za celý říjen zatím jen do 1 mm srážek, což je extrémně málo.... Více >>
Ondris No tak já mám zrovna dnes dovolenou. A myslel jsem to obrazně, že den taky po x dnech či týdnech začíná jinoui barvou než modrou. Dneska se to docela drží a je akorát 15°C, což je normál pro tuhle dobu.
igor127 Přesně tak, až budu chtít vidět slunce, tak si za ním zajedu do Krušných a ne aby tu oxidovalo x týdnů či dokonce měsíců. Teď ať vítá
F4 Tak Ostrava jak pozoruji je zase jiný svět. U nás se slunečné počasí objevilo naposledy v pondělí. V úterý bylo zataženo. Středa a čtvrtek občasný déšť, ale bylo okolo 16 C. Ale dneska bych radši bral to slunečno. Venku je 10 C, mží a je smog. Vskutku, kdo chce podzim ať dneska zajede do Moravskoslezského kraje. A to co, teď ukazuje GFS. Příští sobotu 4 C a u Daweho dokonce 2 C a déšť se sněhem. Zima by mohla ještě počkat, tak do půlky listopadu.
Tomas1241980 Kdepak léto taky nečekalo na 21.6. a začalo už v dubnu, tak ať zima začne klidně na konci října, i když stejně nezačne. To bude jen takové přechodné, byť možná výrazné. Hlavně jsou potřeba srážky.
Olga95 srážky budou, ale pouze minimální a jelikož to bude s docela silným větrem, tak jsem zvědavej na nebezpečí vzniku požárů, v lese by klidně mohlo ještě stoupnout, je to tam na troud, slunce neslunce.
Pršet by konečně mělo, snad ta naše vyschlá kaluž na zahradě bude na jaře zase plná vody,... Kéž by, už to obsraly nejen ryby ale i lekníny,... Minule jsem viděl foto Červené Lhoty a ona je taky na suchu, no hrůza už
Pavelma Myslím, že tentokrát už to vyjde. Tohle ochlazení už tam modely mají týden a když to tkato drží, tak to vyjde viz minulá výrazná ochlazení 20.6. a 24.9.
Zase ten pesimista, snad si memyslíte že už bude do konce světa jen jasno, teplo a BEZE srážek. Ono zaprší, ale jsme v 2018 takže se určitě žádné srážkové hitparády konat nebudou, v dohlednu snad v lednu.
To ochlazení ale už probíhá, prostě místo 16 bude nějakých 9-10, to už je docela rozdíl, ale hlavně se to dramatizuje s tím větrem, středa až přes 80km/h, i út + čt kolem 70km/h, srážky úplně zanedbatelné jestli 1 nebo 2mm, to je při tom větru ihned odpařeno, zítra nebezpečí požárů tady nedaleko na Znojemsku dokonce na 4 z 5, vlastně až do konce října dost větrno, to bude zajímavé.
Takže říjen skončí jako totální srážková katastrofa, s úhrny do 2 mm? To co je nejvíc potřeba, tak nebude? Tohle už strčí do kapsy i rok 1947, tenkrát se prý v listopadu konečně rozpršelo. Tady bude zase jen u cmrndů do 3 mm. K uzoufání už fakt.
Tak už to tak optimisticky na příští víkend nevypadá. Ochladí se více ve Španělsku než u nás. Jakmile jsme pod vlivem rozsáhlé oblasti TN, znamená to pro HK jen občasné přeháňky. Snad ale z jedné z těch front 10 mm spadne. Kaluže budou, hurrrááá!