Yurri U nás je taky docela bezvětří spíš fouká slabý vánek zítra bude taky klid ale od neděle až do středy nový nápor větru který může přihodit zase nějakou škodu a srážky docela potřebujeme takže jsem rád alespoň že bude v noci a zítra pršet
Těžko lze mít radost z něčeho, co přináší další zhoršování už špatné situace. To, co potřebujeme není slunce, 20°C a vichr, ale zataženo, mlhu a 14denní trvalý déšť a všude, ne zase na východě a jihu od Prahy. Vyschlý západ a SZ jako vždy nic. Doufám, že vyjde aspoň to mrholení, které má přinést 2 mm o víkendu.
zase si budou pražáci stěžovat že jim vůbec neprší?Včera večer a v noci jim tam lilo několik hodin v kuse!A kde je ten expert co tvrdil,že bude zase pršet jen u mě?Tak pane,u nás spadli max 3 kapky,takže asi tak!
dawe Ten několikahodinový lijavec nakonec dal dohromady cca 5 mm. Ale jsme rádi i za toto, už jsme někde kolem 250 mm spadlých v roce 2018. Takže proti jiným částem republiky zde letos prší opravu velice málo a koukněte se na mapu půdního sucha, tam je to vidět, že zde vláha není.
dawe Předpověď nevyšla, měly tu spadnout 3 mm a napršelo 7,6 s tím, že stále trochu mrholí. Spíše je smutné, že se srážky vyhnuly SZ, kde je sucho aktuálně největší.
dawe Kdy? Zase celá republika viděla aspoň trochu deště, ale my opět nic a už se to tady zase začíná trhat, ještě aby zase pražilo celý den slunce, to by ještě chybělo. Snad se to mrholení dostane i k nám, až inverze zesílí.
Tak ve Varech aktuálně opět není zataženo, ale oblačno, sem tam vidím modrou oblohu a vypadá to, že se to protrhá až na polojasno, pořád bezvětří, super.
U nás doma aspoň 7mm, škoda v české části Vysočiny i o 10mm víc, ale co už. Se suchem to samozřejmě nepohne ani v nejmenším, 2 dny silného větru a jsme opět na zálivku, ale na trávu a ozim na polích to stačí.
Tak nám tu od noci solidně prší, úplná paráda, venku je chladno a celkově pravé podzimní vlezle počasí, hurá konečně.V krbu nám praská oheň,venku prší, co víc si přát, krásný listopadový den všem
Zachar Jó jak si to zařídíte, já kolem poledne výlet ve Varech na vyhlídku a parádně slunečno, ani kapka, jinak by to po těch strmých svazích pěkně klouzalo.
Zachar Tak to tady u nás se to opět neobešlo bez cca 2 hodin slunečního svitu. Ale mraky teď začínají houstnout, asi zesiluje inverze, takže by mohlo v noci aspoň mrholit. Výhled na listopad tragický.