Tady t. č. ve Varech je sice parádně jasno a bezvětří, ale taky přízemní mrazík - holt údolí řeky, teplotou bych okamžitě měnil za mnou oblíbený JV Moravy.
Jinak o Vánocích těch +17 jak píše Olga klidně může bejt, klima umí takové skoky, že se budeme ještě divit, vůbec nevidím problém mít třeba v létě podobné rysy klimatu Pyrenejského poloostrova, vzpomeňte si pak na mě, že jsem to říkal
Pan Dvořák na svém blogu uklidňuje že sníh v listopadu určitě bude, tak kliiiiid, on přece před týdnem netvrdil že teploty už 15°C určitě nepřekročí....
dawe Není, i když pro Vás na východě asi ano, když jste tam za celé léto něměli žádné enormní tropy jako v Čechách a častější srážky.
Olga95 Hned mi bylo jasné, že teplá moře pro nás neznamenají nic dobrého, spíše naopak. Vliv to má leda v blízkosti oněch moří - viz Itálie před pár dny nebo Baleáry cca před měsícem.
No dnes bylo celkem normálně, alespoň co se teplot týče, ale to věčný slunce už mi opravdu leze krkem. Navíc to vypadá, že v pátek večer půjde slabá fronta od Z a proto bude zase pršet na JV kolem 10 mm (dle GFS a Aladin to tam měl ráno taky), to je nekonečný tohle.
Za pěkné počasí jsem rád.Akorát ty skoky nemusím za den.Zajímavé jsou srážky,že dlouhodobe do ČR vždy zruší či obchází.Při povodních se vypínáli radary a ejhle přestalo pršet.Na českém radaru jsou vidět občas radar Brd a někde u Brna,kde se srážky drží a sílí. Výrazné ochlazení možnost po 18.11.
Ráno byly v Praze 3°C což je přesně průměrná minimální teplota pro dnešní den, takže dost rozdíl oproti těm 15 co tu někdo psal z Moravy. Prostě teplo teď bude hlavně na Moravě.