Djs.Mc.Roberto Model GFS je jeden jediný a předpovídá na všech portálech stejné hodnoty. No ovšem co výstup, to se mění, takže tvrdit že bude další vlna veder, no bude tepleji okolo 28-30, já myslím, že až 35 pravidelně nebude, jen ojediněle a časteji taky jen okolo 25. Bude nadprůměrněji tepleji...
Teploty 30 °C zcela určitě ještě překročí (minimálně v pondělí), ale jestli přijde přímo vlna veder, je zatím ještě nejisté. Na závěr příštího týdne se modely moc neshodují.
i Ecák se přikonil k GFS,prostě ten GFS ty tropy umí dopředu odhadnout dobře,jen podhodnocuje teploty,když tam ukazuje např. 32 st,tak je jisté že teplota překročí 35st.
No já doufám že s všechny modely pletou páč jinak celá ČR vyschne na trout, ať už nejsou žádná vedra bohatě stačí 25°C a i to už je na sluníčku vedro.... hlavně vodu by to chtělo...
Ondra83 Víš jak dawe totiž nemůže překousnout, že u nich napršelo při této vlně studené téměř nejvíce z celé ČR a že při tropické vlně neměli ani týden v kuse 35+ musíme mu dopřát aby to zažil a mohl se zařadit mezi nás vyvolené, co to štěstí měli
frenki12 Vlna veder znamená maximalní teplotu v průmeru minmálně o 5 C vyšší než je dlouhodobý normál,která je přesahována 5 dní za sebou Takže vlna veder už jsou maximalní teploty kolem 29 nebo 30 C přesahovány 5 dní za sebou.
Dík za info.A dle infa Tomáše hlásím první den veder v Českých Budějovicích je 29 stupňů.Vím že to ještě není vlna,to těch 29 musí být 5 dní.Pěkně mi to vysvětlil.No zas dobře že je to jen POUZE další vlna a nemění se vůbec klima.
Ondra83 Trochu se obávám jestli se lidé a hlavně jeden nejmenovaný prezident nezmění, tak se může stát , že u nás budou teploty do roku 2100 jak ve Španělsku. A ty 40 u nás mohou být zachvíli každý rok. Jinak GFS udělal velký obrat, ale tipoval bych to tak na 1 2 výstupy a to přerušení v pátek zmizí. Jinak letošní rok je na severní Moravě, co se týče veder v pohodě. Pár dní přes 30 C. Max 34 C a ani jeden den ještě nebylo 35 C.