Diskuse o počasí Vydatné deště 10.-11.8.?
Chtěla bych tomu věřit a opravdu bychom vydatné deště potřebovali jako sůl na celém území. Ale dle mého názoru, přicházející fronta se vyřádí u našich západních sousedů a na nás zase nezbyde nic. Kolikrát se tato situace již za tento rok opakovala....
Můj předpoklad se bohužel vyplnil. Na frontě je to bída s nouzí, srážky zanedbatelné, že to ani nestačí svlažit chodníky. Na radaru to vypadá bůhvíjak prší, ale realita je smutná..... Takže zase nic.... Ach jo.....
Kladno (Středočeský kraj)
charlie
Ostrava-Jih zatím 1 mm. Stále věřím GFS i s tím co je na Slovensku, že by mohlo alespoň těch 10 mm spadnout. Je to trochu paradox v den , kdy nemělo nic přijít spadlo 15 mm a dneska zatím 1 mm. Přiznejme si to dawe měl dneska obrovské štěstí, že chytl bouřky, které zasáhly necelých 5 % území. Jako moje oblast na začátku května, kdy tu padaly 5 cm kroupy.
Tomas1241980
Souhlasím, letos má dawe obrovský štěstí, na srážky, na nižší počet horkých dní, atd. Já jen, že to tu od něho stále čteme dokola, "k nám už nic nedorazí, u nás nic nebude, u nás budou hica" atd atd. a opak je pravdou. Tahle fronta nenadělila téměř nic pro ČR jako celek, jen se příjemně ochladilo, další pokus v pondělí....
Tak nakonec napršelo celkem přes noc 6 mm srážek. Lepší než nic, ale Ostravě se vyhnuly bouřky. A Aladin nám ukazoval okolo 20- 25 mm, tak je to celkem zklamání. Český Těšín má za 24 hod 43 mm. A není to poprvé letos. 4.6 80 mm a od 18.7 do 20.7 zase okolo 70 mm.V minulých letech zde bylo sucho ,ale letos rozhodně ne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.