Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná k nám proudit teplý vzduch, přidá se i saharský prach

Diskuse o počasí Léto 2018

268
# 10.10.2018, 03:58

Na.Guru
Na to ser. pes, nesnáším ty, co se hádaj kvůli každé kokotině, vůbec jim uniká gró problému a furt budou pochybovat, zda za GO může více to či ono, jste normální?Tohle byla debata před 20 lety, teď jsou všichni už dávno jinde, tady 196 zemí světa už se na něčem dávno dohodlo a někteří furt budou mít něco proti, tuhle blbost fakt nechápu, sypte řešení nebo co vy s tím uděláte nebo něco hodnotného k suchu! Ty kydy, co kdo kdy řekl, to je fakt hrozná ubohost.

31
# 10.10.2018, 08:53

Já jsem na svých pozemcích (bývalé pole, nyní louky) zasadil několik desítek stromů, na komunisty zarovnanym potůčku dělám drobný kaskády a do budoucna se chystám vybudovat rybník. A co děláte reálně proti změnám klimatu vy?

268
# 14.10.2018, 04:50

Na.Guru
Super, jsem rád, že nejste jen další teoretik, mě zajímá onen superkompost (terra preta), jak jsem psal Kostohryzovi, pak výsadba stromů v sadu, v plánu možná netradičně zalesnit louku, zkusíl bych aeroponie s přisvětlovàním, cloud seeding (do toho sám nejdu) + nějak využít nanotechnologie a 3D tisk, napadá mě zabránění výparu z hladiny přehrad, ale potřeboval bych na to žít tak 3 životy zaraz (asi špatný management)

268
# 23.10.2018, 04:46

Jinak tady něco o následcích sucha z regionu:

http://jihlav...ava-zpravy_mv

To kalamitní dřevo v retortních pecích spálit na dřevěné uhlí, které při určité koncentraci a fermentaci s další biomasou vytvoří trvale úrodnou půdu, tam by ty sazeničky nově vysázených stromků rostly jedna radost, půda je mnohem odolnější vůči suchu. Kůrovce bych na to krásně využil, je to zkáza, ale zároveň bezvadná příležitost, copak to nikdo nevidí?

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.