Už zanedlouho nám začíná meteorologické jaro. Jaké bude podle Vás v letošním roce 2018 ?
Pojďme o tom společně diskutovat v tomto tématu.
Předpověď počasí na letošní jaro: (přeloženo pomocí Google překladače)
http://www.accuweather.com/en/weather-news/2018-eu...
Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2018
Pro pobavení: Čeká nás extrémní teplo a v květnu přijde zima. Samozřejmě úmyslně přehnaný nadpis k upoutání pozornosti.
Duben slibuje až extrémní teplo, v květnu se ochla...
Tohle jaro je zatím nejpodivnější co kdy snad bylo. Březen dost chladný s rychlými výkyvy. Jednu neděli bylo skoro +20°C a za týden všude mrzlo a foukal silný ledový V vítr a tvořily se sněhové jazyky. Duben extrémně teplý. Tenhle duben snad skončí nejteplejší v historii měření. Navíc docela i málo srážek a místy sucho. Duben, který připomíná červen.
Květen chladnější určitě, než duben nebude. To není snad ani možné. Slunce dále sílí. V květnu naopak už budou i 30-tky.
Přesně tak jsem si to nepředstavoval, ale co nadělám, nic
V duši jsem doufal, že letní teploty se ukáží minimálně o měsíc později, nejlépe až v červnu. A místo toho už týden je tak, jak je
A moc dlouhodobé předpovědi nevěřím. Měsíc dopředu tipovat jak bude .. podle mě bude pravý opak, dočkáme se už i 30tkových dní. A později pak i teploty 40.
Letošní jaro je velmi zvláštní v tom, že téměř každý den fouká vítr z východních směrů, přitom v ČR by měly celoročně převažovat západní větry. Všiml si toho někdo?
Určitě to má souvislost i se suchem, z Atlantiku se sem dostane více oblačnosti i srážek, než od východu.
U nás není žádná změna,tady převažuje JV vítr z uherských nížin každé jaro i léto.Květen jako největrnější měsíc v roce se letos ještě krotí.
Jinak tady jaro téměř nebylo,z chladného března to přešlo rovnou na letní teploty v dubnu.
Příští týden se ochladí a bude chvilku zase jaro.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.