alka
Ano, spousta lidi mela velke oci, ale tak jako tak ikdyby tu bylo od vikendu kolem 0 a nocni lehce pod 0, porad je to otepleni o 10 stupnu, coz je slusne otepleni... Jinak na jaro je samozrejme jeste hodne brzy, ikdyz bych ho uz moc chtel, jsem realista...Souhlasim s tebou, ze v breznu jeste bude snezit...
Pro me je dulezite ze se otepli cca o 10 stupnu a to uz je jiste a nebudu chcipat cestou do prace. Na prelom unor/brezen neni pekny mit pres den -10 a pres noc -16
Diskuse o počasí Oteplení od 3.3.2018
Tomamir
věř , že kdyby to šlo , tak zimu nechám zrušit.Oteplení po víkendu přijde.Ono se už asi moc ochladit nemůže , ale známe jablonecké klima.Zima tu své poslední slovo neřekla.Jestli chodíš do práce kolem přehrady , tak nic moc.Chodíval jsem tak desítky let a je tam ještě o 2-3°C míň Jsme mladý a dáme to
podřipan II
u vás to oteplení bude citelnější.Jablonec je místo,kde jsem se naučil brát počasí jako na horách.Má k němu blíže jak třeba k počasí Turnovskému.Prostě je tu chladněji.Letos je tu ale zima takřka bez sněhu.Z baráku to venku vypadá na duben.Ani kapka a to nepamatuju.
Aktuálně nás čeká velmi výrazné oteplení.
Například Vysoké Mýto.
3.3 nejnižší teplota -11
10.3 by teplota podle modelu GFS mohla vystoupat v maximech až na +15.
= takřka 30ti stupňový rozdíl během jednoho týdne.
Snad to přírodu moc nenakopne.Jelikož by ještě mohly přijít mrazíky a bylo by po úrodě.
GFS to oteplení každou aktualizací posouvá a teď už nám "hezky" hlásí že v noci z pondělí na úterý bude sněžit. Pochopitelně na příští víkend teploty až 17 stupňů. Stejnou písničku ovšem hrál GFS na začátku tohoto týdne s právě probíhajícím víkendem. Dneska tady mělo být až +10. Máme to za +3 s nepříjemným ledovým větrem od severovýchodu
Třebíč má pořád -3 a i v Jihlavě je slabě -, slunce ale teda valí fest=spokojenost, jen ten vítr je opravdu nepříjemný, tentokrát GFS věřím, proufoukne se to dokonale a i pak budou maxima nedaleko +10, spíše mám tušení, že se pak v týlu níže kolem 20.3. vyskytne další sněžení, které může uvést další chladnou periodu, nerad bych pak ještě řešil málem celodenní mrazy.
jdu vyndat zimní boty, hrablo a koště......konečně nastává to oteplení.......
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.