Diskuse o počasí Oteplení od 3.3.2018
alka
Potrápit sice dokáže, ale max. tak na 3-4 dny, v dubnu ještě méně - tam, když napadne sníh, tak roztaje obratem... A navíc se mi zdá, že zima momentálně vystřeluje všechny své náboje, takže zbytek března bude bojovat s Atlantikem a jarním sluncem holýma rukama... Chladné dny v březnu ještě budou, ale celodenní mráz či dlouhotrvající sněhová pokrývka už asi ne.
Tady už se začíná bruslit a bobuje se snad už půl měsíce, nastávající silné mrazy mě nevadí (mám přes 100kg) a rozvážím sníh po zahradě jako izolaci ke všemu možnému. Příští víkend může něco nasněžit a pak když to rychle povolí, budu jedině rád, ať stihnu sadit zeleninu, ideální průběh.
dawe
A to oteplení z -15 na +10 vám snad zvláštní nepřijde? Rozdíl 25°C, to je strašný teplotní šok jak pro lidi, tak pro zvířata a stromy. Na tak prudkém oteplení mi nic normálního nepřijde. Teploty okolo 10°C mi nijak nevyhovují, počasí venku je strašně nezajímavé. Nemrzne, ale ani se nevyskytují bouřky, co se potom jako má sledovat...
Ale kdepak, u nás bude mrznout až do soboty, pak jen slabě nad 0 tak do +3 a dokonce to vypadá na nějaké to sněžení, nad +10 to u nás nevyleze a jestli, tak jen na 1 den, ta promrzlá půda dělá divy, bylo by to fajn, ale do půlky března si v zemi neporeju, no nevadí, řezání stromů je práce na měsíc a mám už zpoždění (ideální je leden)
to výraznější oteplení se postupně obrousí a budeme se nějakou dobu motat mezi +/- třemi stupni
podle CHMU žádný teplo v březnu nebude http://portal...vyhled-pocasi
Už aby! vždyť se blíží jaro a pořádné mrazy až na konci února :/ Mě na zimě vůbec nic nefascinuje, Mrazy beze srážek, to je hodně častá varianta kterou nenávidím, už chci léto a honit se za bouřky!
Yurri Co já bych za to dal žít ve vašem městě, tady když je pořádný mráz tak hasiči nejsou schopni nastříkat vodu na hřiště, takže u nás bruslení v nedohlednu...
Ano, vypada to, ze holomrazy vydrzi jen do konce pracovniho tydne a pote se behem par dni otepli o 10-15 stupnu...
Uz bych otepleni docela uvital...
Jinak pro zajimavost:
Po extremne teplem lednu jsme tu u nas zazivali stabilni prumerne teply ale velmi suchy unor...Ale velmi silne mrazy, ktere na konec unora nejsou uplne bezne, udelaji z unora ve vysledku teplotne podprumerny mesic.
Co se tyce srazek, tak v Libereckem kraji skonci letosni unor jako nejsussi mesic (7-8mm) za poslednich 48 mesicu - od unora 2014 (6-7mm)... A to to jeste zachranil hned 1. unor, kdy spadlo 5-6mm srazek, jinak by ten unor 2018 dopadl mnohem hure s 2mm za cely mesic
Tomamir
čau M. Psal jem že ty mrazy musí dorazit.Každý rok je tu min. týden okolo -15°C a přišlo to i letos.Jen ten spad sněhu bude letos asi hodně pod průměrem.Ještě ale může maličko překvapit březen.Dole oteplení bude znatelnější jak u nás a tak klidně ještě může slušně nachumelit.Teploty ze začátku března myslím nevydrží dlouho a budem se tu plácat kolem nuly.Zima tady je stále otevřená.Pamatuju březny,kdy byla zima v plné síle a taky březen,kdy jsme opravovali střechu v tričku Tuším rok 90...? V každém případě bych bral tu teplejší variantu Tady vejš bylo dnes -17°C já na dnešek typoval tu dvacku
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.