Z Vysočiny dostalo příděl Pelhřimovsko (holt Čechy)všude 20-40mm, třeba Košetice 41,9mm. Na Třebíčsku jsme vděční za plošné dvouciferné srážky,ale přes 20mm to nešlo,večer a v noci nebylo už vůbec nic. I části JM kraje dostaly pěkný příděl Blanensko i kolem 30mm, Strážnice 16mm, i třeba Tišnov či Kuchařovice a Lednice jsou na tom lépe než my.
Yurri Tak aspoň vám zapršelo, navíc určitá šance na další srážky u vás bude ve středu a čtvrtek. Tady zalilo solidně, teda dnes a včera v součtu 13mm, což není zase tolik, ale v neděli 15mm ze silné bouřky a v pátek 27mm. Takže za posledních 5 dní máme krásných 55mm a je hezky zalito.
Bylo jasné že ta voda někde spadne jen nebylo jisté kde. Jestli v Čechách, na Moravě, Polsku či Německu. Nakonec si myslím že to pro nás dopadlo dobře, zapršelo a ještě zaprší. A díky tomu že to chytlo Německo nemusíme mít strach z povodní, které by možná hrozily.
Samik: No co bych dal za 70mm, tady by z toho rozhodně nic nebylo, teda samozřejmě pokud by to nespadlo za 30min. Teď už je mi to celkem jedno, mám nachytáno 2500 l vody, o víkendu zase dorazí tropy, tak jsem připraven.
Myslim ze už ani nic nepřijde do Česka se tomu nechce a pomalu se to rozpada možná se to úplne celý rozpadne v Německu a nebude už nic v Česku kromě pár přehánek které se stejne rozpadaji.
Tak v brněnském Jundrově včera z občasného deště různých intenzit (snad s výjimkou přívalové), který trval s přestávkami prakticky celý den, napršelo velmi pěkných 18,4 mm srážek. Občasný déšť, ale už jen slabý, pokračoval ještě i dnes nad ránem a dnešní úhrn je 0,6 mm. Jsem zvědavý ještě na druhou frontální vlnu, která by nás měla přejít ve čtvrtek. Už nyní je však letošní červenec srážkově lehce nadprůměrným měsícem.