Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Diskuse o počasí Suchý počátek jara 2014

157
# 14.03.2014, 11:19

absolutní sucho si představím absolutně bez vody :) za současné sucho může málo srážek zhruba od listopadu do dneška, kdy je každý měsíc srážkově pod dlouhodobým průměrem, to že gfs na 189 hodin dopředu nepředpokládal srážky ještě neznamená absolutní sucho, velké sucho na to, že je březen skutečně je to nepopírám ale nazývat to absolutním suchem je trochu přehnané na to si počkáme do horkých letních dnů. Nějaká půdní vláha ještě je, problém může nastat pokud skutečně bude pokračovat stále suché počasí a se zvyšujícími se teplotami, silnějším sluncem a probouzející se vegetací můžou nastat skutečné problémy. Stát se toto přes teplou polovinu roku tak to už by název absolutní sucho byl asi na místě, teď nezbývá než čekat jaké počasí bude v následujících týdnech a měsících teploty x srážky. Současné sucho a teplé počasí působí problémy v zemědělství např. tím, že se ještě většina regeneračního hnojení kvůli absenci srážek od aplikace nedostala do půdy a ke kořenům ozimých zemědělských plodin, problém také může nastat, že ovocné stromy teď asi hlavně meruňky už mají před květem a ranní mrazy mohou zničit letošní úrodu. Moje subjektivní zhodnocení, každý má jistě svůj názor od toho je diskuse ;-)

54
# 14.03.2014, 13:26

Radim92
Dobře máte pravdu, tak absolutně bez vody snad nebudeme nikdy.

818
# 14.03.2014, 14:30

Aby nebyly pochybnosti o tom, že nás nečeká ani kapka vody, změnil jsem název tématu. Přeci jen se tam slovo "absolutně" příliš nehodilo. ;-)

86
# 14.03.2014, 23:13

O víkendu zaprší hlavně na horách, ale i tak na celém území klesne nebezpečí požárů trávy, kterých bylo v tomto týdnu na březen až neuvěřitelně moc.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.