Diskuse o počasí Návrat mrazů a sněžení - kdy?
Tak novinky už ubraly, zima nepřijde. Ale ani těch srážek nebude nějak extra, jen možná trochu v sobotu. Žádný strach, zima se nevrací
Tak jsem se těšil a zas tak slavný to nebude....možná aspon nejaká bouřka by se mohla ukazat
Sucho je, ale ne napovrchu, probehnete se po poli a budete od bahna, rano je rosa a vsude blata jak cep :-)
Neprehnal, podle GFS to tak vypadalo... ted uz nevypada a snih bude nad 600m, na horach určitě.
Já myslím, že to bulvár přehnal jako vždy. Říkali, že bude sněžit v nížinách a už na počátku týdne bylo jasné, že opravdu nebude.
Tak ve vaší lokalitě ani nehlasej snih nad 600m, ale až nad 800, takze bud te bez obav Na SV ČR se objeví nad 400m, možná i pod....
Docela by neškodilo tu méně (ideálně vůbec) rozebírat rádoby předpovědi blvárních serverů, nikam to totiž nevede. Dnes sněžilo s tvorbou sněhové pokrývky skutečně v nejvyšších polohách, sněžeilo bez tvorby sněhové pokrývky od vyšších poloh, jinde se jednalo o déšť. Nyní již moc sněhu nečekejme ani v nejvyšších polohách, neboť se blíží fronta teplá.
Mimochodem, jak si vykládáte pojem "celkem dole" ohledně těch zmíněných poloh pod 400m n.m.?
Ono vůbec, již samotný název tohoto tématu je na tuto roční dobu tak trochu mimo. Vpády studeného vzduchu mohou být klidně i v dubnu, ale že by se jednalo o návrat mrazů a sněžení? To už asi těžko.
Radekk
Radku, to já ale vím, kdy téma bylo založeno a z jakého důvodu. :-) Pouze jsem poukazoval na fakt, že již není aktuální. Pokud by nějaký vpád skutečně nastal, myslím, že by si takováto situace zasloužila své vlastní téma. Jinak s Vámi naprosto souhlasím.
Tak "média" se přepočítala, protože i podle webových kamer napadl sníh jen na hřebenech a to, že bude sněžit v nižších polohách a nebo středních se moc nepotvrdilo.
No a k těm vpádům zimy. Vpád v lednu či v únoru určitě nevypadá stejně jako v březnu a v dalších měsících. Když někdo napíše, že přijde vpád zimy, tak nyní už jsou teploty přeci jen vyšší, proto to nutně neznamená, že bude mrznout a sněžit, ale klidně může být slabě nad nulou a pršet, protože to, že by přišel silný mráz a sníh už je méně pravděpodobné než v předchozích měsících.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.