Diskuse o počasí Oteplení od 9.12.2013
Mi toto připadá komické.
Ještě neodezněl ten orkán Xaver, který nám na SV celkem nic nepřinesl kromě otravného větru (po něm se mělo ochladit na dlouho) a už tu máme zase oteplení.
To je ode zdi ke zdi. Oteplení bude a nikdo neví, kdy skončí. Taková rozsáhlá a stálá TV by tak možná zaručila příjemnou dovolenou v létě, ale v tuto roční dobu je na obtíž.
Prosinec jak malovaný.
Jak je psáno již nad mnou, ta výše bude mohutná a dnes nelze říci, kdy se synoptická situace změní a tato tlaková výše jednoduše řečeno "sesedne z trůnu" a umožní změnu proudění. Vznikne teplotní inverze, nížiny budou mít během týdne o poznání studenější počasí než hory -alespoň přes den pod inverzí.
PS: Opravdu není dobré zakládat téma pro každou, jen minimální, změnu v počasí. Docela bych i navrhl pro takovéto řekněme malé diskuze zakládat témata na celý měsíc, kde by se předpovědi počasí probíraly, pro větší události je možné speciální téma. To je ale otázka spíše pro vedení a obecný návrh.
tom-791
Já tento návrh podepisuji, protože se tady pak objevuji témata jako ochlazení na konci listopadu nebo ochlazení 6. prosince a jak to dopadlo. Ochlazení bylo na dva dny a jak už jsem zmínil skončilo to fiaskem. A ta TV se též muže posunout třeba k západu a muže se uvolnit cesta pro TN třeba od jihu.
Mark
Bohužel tato tlaková výše nás bude pravděpodobně ovlivňovat minimálně 14 dnů. Je možné, že se odsune a pustí k nám nějakou tlakovou níži, ale nevěřím tomu. Bohužel to bude znamenat nezáživné počasí a špatnou náladu Kéž by byly alespoň Vánoce na sněhu, což ještě samozřejmě nevíme.
I ty 4 stupně stačí, aby sníh z nížin roztál a po městě se dalo zase dobře chodit. Pak doufejme, že bude nějakou dobu klid.
Po prostudování dostupných materiálů zajímavé zjištění.
Tato (no ani nevím, jak to napsat,aby mě náhodou nezablokovali pro nelibost) nezáživná situace tu už byla mnohokrát a to nedávno!!!
Roztahaná TV, která ovlivňovala prosincové počasí nepřiměřeně dlouho v ČR v minulých letech:
Začátek 11.12.2006 - konec 2.1.2007 (cca 23 dní)
Začátek 13.12.2007 - konec 31.12.2007 (cca 19 dní)
Začátek 10.12.2013 - konec ???
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.