No tak nejdřív jste si z toho dělali srandu apríl a teď?
http://mediaf...a-ledova.html
Vše to potrvzuje!§ A čekají nás další a další deště !
Diskuse o počasí Malá doba ledová
Větší pravděpodobnost ,že Tě sežere dinosaurus
Takže globalní oteplovaní existuje to nevyvracím. Ale docela mě znepokojuje že o tom děla články taký bulvar Který nezná rozdíl mezi ledovkou a náledím.. Prostě tomu moc nevěřím. Bylo to asi tak odborník něco naznačil že snad něco bude a bulvár s toho zrobil takovou senzací.
já bych to tak černě neviděl.Shodou náhod (proudění vzduchu) se letošní jaro nevyvedlo.To neznamená,že nás už léto nečeká a že se bude v budoucnu střídat zima s podzimem.Jsou to jen doměnky.
Slábnutí vlivu golfského proudu je už ale prokázané a tak změny možná nastanou.Bude to ale otázka desítek let a věřte,že příští jaro může být zcela jiné.Jsem optimista.Sluníčko letos ještě uvidíme
V počasí se projevují cykly, které zatím nikdo nedokáže uspokojivě vysvětlit. Teď tu máme chladnější a deštivější, ale v žádném případě to neznamená nějaký nástup malé doby ledové. O tom bychom se mohli bavit, kdyby takhle bylo tři roky po sobě, ale rozhodně ne, když loni bylo nadprůměrně hezky.
Malá doba ledová? Tak proč tedy ve Finsku, Švédsku a na severu Ruska mají teplotně nadprůměrné a velmi slunečné jaro?
Je to opačně letos, souhlasím s pro střední Evropu nešťastnou synoptickou situací, která ne a ne se zvrátit. Ve Finsku varují před extrémně vysokými teplotami, v Norsku částečně před nebezpečím lesních požárů. Počasí je v severní a SV části Evropy velmi teplé a suché, stejný charakter mělo počasí touto dobou u nás přesně před rokem.
Mark
přesně tak.Není to dlouho, když jsem četl článek kde se psalo,že Anglii,západní a střední evropu čeká v budoucnu pozvolné ochlazování.Odůvodněním byl golfský proud.Podle toho článku se má pomaličku naopak oteplovat západní a jižní afrika,a ostrovy v indickém oceánu.Tak nevím........
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.