podla predovedi bude do konca novembra zamracene a hmlisto je mozne ze piatok bude aj prsat a teplota na jz vistupi na 9c.inac bude zmracene a hmlisto na horach bude pekne pocasie v noci budu minusove teploty a cez den 0+4 od 1decembra bi mohlo aj snezit
Diskuse o počasí do konca novemra,inverzia
Ano, o tom uz viem.
Barbora by naozaj toho 3 decembra mohla prist do dvora na saniach, ako sa hovori.
Barbora je ale 4.
Noo...dobree....pardon......
tak 4decembra bude snech
Oliver pozri sa na GFS od 1.decembra
1.decembra podla toho zacne velmi studeny vzduch prudit od S az SV
Vdaka, ze si ma na to upozornil...to je skvele...priam som skoro odpadol..........................
-7C na severe a na juhu -5C = 4. decembra???
TO je super................tak preto to posledne teplejsie pocasie v najblizsich dnoch...to je ticho pred burkou.........
S pozdravom OLIver.
A to v nocnich ale dennych hodinach ma byt tych na severe -7C a na juhu -5C?Ak cez den tak to je skutocne mile prekvapenie a uz neni o com pochybovat ze zima svoju vladu vtedy prveho Decembra skutocne nastoli na trvalo ale ak to ma byt len v noci neni to nic moc vynimocne ved to hasia aj na dnes na markize v noci a to dokonca aj pri zamracenej oblohe ved dnes rano bolo u nas tu v Dolnom Kubine na Orave az -10.4C o 6:47 hod takze na tom by nebolo nic tak moc vynimocne keby bolo v noci len -7C to uz sme tu mali davno pred timto obdobim ale ak je to cez den tak neni ktomu co dodat len tak dalej zima a budeme vsetci priaznivci zimy na tuto sezonu este dlho spominat. Tak vas tu vsetkych moc pozdravujem hl.Olivera!
NO jasne ze pocas dna bude od -8C az po -5C
to je super ked bude -8-5 ved to uz zachvilu pojde toto tple pocasie prec
No tie predpovedne mapy na december vyzeraju zaujimavo, skusi niekto odhadnut presne den, kedy splachne inverziu studeny front na cele arktickeho vzduchu ?
Ma niekto z Vas podobnu chorobu ako ja - vyskriabat sa pocas inverzie na niaky vysoky kopec a zizat na to "biele more" pod sebou ?
Podla modelu GFS ma prist ochladenie na -2 az +3C na JZ a potom pride 1. Decembra oteplenie na zhruba +5C.
S pozdravom OLiver.
no ved tam sa to meni kazdych 6 hodin a niekedy poriadne na tie dlhodobejsie predpovede
ale dufam ze zima bude poriadna halvne na vianoce
ved 2desmbra my byt 0c a snezit
NO ale vychdza to dobre...ked bude snezit okolo Mikulasa, tak potom v polovicke decembra pride peken mraziev pocasie a potom v poslednej dekate-na Vianoce bude snezit...
Ael radsej yb som chcel aby 23.12. nasnezilo a aby 24.12. bolo peken slnecno, lebo tym padom bude nielen pri vyjasneni, ale pocas dna mrazy....poriadne to bude stipat na liciach...a ako vzdy...rpi zrazkych, pri snezeni ej vzdy teplejsie....
ja by som scel aby 20 napadlo pol metra snehu a cez vianoce bolo aspon minus desat v noci a cez den aspon minus 5 to aby ludia bez domova mali aspon ako take
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.