SITUÁCIA:
Naše územie sa bude nachádzať medzi tlakovou nížou nad Balkánom a
vysokým tlakom nad Britskými ostrovmi.
ŠTVRTOK:
Prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach sneženie,
v nížinách dážď so snehom, alebo dážď.
PIATOK:
Polooblačno až oblačno, miestami snehové prehánky.
SOBOTA:
Polooblačno až oblačno, ojedinele slabé zrážky.
NEDEĽA:
Prevažne oblačno, miestami dážď, na horách sneženie.
To pocasie v nedelu nie je aktualne...pochybujem ze bude oblacno s dazdom a takou teplotou...
S pozdravom OLiver.
Diskuse o počasí Chladne pocasie ma nadvladu
Viac aktualnejsieho pocasia dopredu najdete na www.meteoinfo.sk
meteo.tym.sk
http://meteo.tym.sk
Webova stranka o pocasi...na najblizsie dni...je to nic moc ale pozrite si tooo.....
jak to vypada na GFS???
Ja nevim......ja se tam ješte podivam....
Ty se snad nepodivas???
ku koncu obdobia je tam prilev teplejsieho vzduchu od JZ do stred. EU
A v najblizsich dnoch ma byt ako????Teda aspon do toho 25.11.??
tak akurat jak teraz ale od buduc.tyzdna pomale oteplovanie pomale
Vo stvrtok /15.11./ bude selodenny mraz aj na vychodnom Slovensku a musime ratat s pocetnymi snehovymi prehankami.
Od piatka /16.11./ budu snehove prehanky a v sobotu /17.11./ bude na celom uzemi Slovenska celodenny mraz a aj v nedelu, ale bude bohuzial bez zrazok.
Od pondelka /19.11./ bude pekne pocasie ale s dennymi teplotami do 2C.
V stredu /21.11./ k nam prenikne teplejsi vzduch od JV a s nim aj zrazky vo forme dazda.
Hned na druhy den vo stvrtok /22.11./ k nam prenikne studeny vzduch opät a zrazky budu vo forme snehu.
V piatok /23.11./ zrazky nebudu a v sobotu a nedelu budu snehove prehanky najmä na vychodnom a severnom Slovensku.
Od 26.11.-29.11. bude sucho a teploty okolo 4-5C.
Takze snezenia si musime uzit maximalne do 22.11.07.
S pozdravom OLiver.
Cawte vsetcii.........
Tak ako je u vas????
Tu V Kosiciach zacina nejako pribudat oblacnost. Zajtra tu ma byt cely den zamracene......a shmu aj napriek tomu neudava v meteograem snezenie......a GFS to jasne a zretelne naznacuje....
Takze meteogram = 0 bodov...
nech ten prasivy sneh ide do certa hehe co najskor
V Martine uz asi 3 hod husto snezi a je 0.8stupna
cawte vsetci....je to zaujimave, ale je to pravda....v Kosiciach snezilo husto len dnes dopoludnia a potom uz bolo len zamracene a zamracene je az doteraz...
Nech uz z toho nieco bude...
S pozdravom OLiver.
Dlhodobá predpoveď počasia, meteorologické správy
Streda, 14.11.2007
14.11.2007 10:50 Príde ďalšie sneženie, tentokrát aj v nížinách na JZ
V dôsledku prehlbovania tlakovej níže nad Talianskom a Rumunskom začne celé územie Slovenska ovplyvňovať ich zrážkové pásmo. Zároveň k nám bude prúdiť studený vzduch od severu, preto budú zrážky snehové aj v nížinách na JZ. Trvalejšie snežiť začne vo štvrtok popoludní a zrážková činnosť bude pokračovať aj počas noci. Do piatku rána môže napadnúť miestami 5-10 cm snehu. Na juhozápadnom Slovensku bude navyše komplikovať situáciu aj nárazový vietor od severozápadu.
UPOZORNENIE: SHMU vydava vystrahu pre vychodoslovensky a stredoslovensky kraj, lebo sa maju tvorit snehove jazyky a zaveje.
Zajtra upozornujeme na silne a vydatne zrazky vo forme snehu, najmy na vychodnom, severnom a zapadnom Slovensku.
to je dobre tak môze napadnut az 5-10cm lebo teras sa skoro u nas rostopil
5-10 cm napadne v nizinach a v KE taktiez, ale v Ziline sa vydatne zrazky nepredpokladaju...-skoro ziadne, i ked o meteografoch, ktore nedavaju snezenie pre Zilinu-neverim.......-moc velmi....
Najhorsie na tom bude Vychod nasej krajiny, pretoze tu sa ocakava vietor rychlostou az 22 m/s a k tomu zhruba od 15:00 aj snezenie.....
A preto tu na celom vychode bude casta tvorba snehovych jazykov a zavejov...
S pozdravom OLiver.
ale meteograf este ani ras u nas nevisiel ked hlasali ze maju tu byt zraski no a bolo pekne hlasali ze nebude nic a napdalao tu 14cm. a nemôzu vediet ako tie zrasky pojdu
Ale sneh je na zajtra zarucenyyyyyyyyyy v Kosiciach.........superrrrrrrr............Neboj sa...ked pre martin nedavaju sneh a ani pre Zilinu, tak nemaj obavy, lebo vsetko sa napravi...uvidis napadne minimalne 10 cm noveho snehu veris mi???
prosim Vas to co je za psychopata ten Oliver?? nechcel by nahodou sneh od 1.januara az do 31.decembra?? chlapce su ludia ktorym to pomylene pocasie vyhovuje a ktorym aj vadi aj ked chuda nemoze vyhoviet vsetkym
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.