tak na večer je tu výstraha na vichřici pro západní polovinu čech a vysočinu.možná že vydá výstrahu i čhmú.jinak sem dou z nemecka docela silné srážky.ale dou spíš na sever.
Budu zvědav na tu studenou frontu co bude přícházet kolem 13-14h od sz,za ní má sněžit.By vydal další výstrahu na novy sníh večer,noc-ráno a zítra(do 30cm),ještě náledí!(mokro,do toho nový sníh kolem 400m-slabší mráz) Bude to pěkný maglajs v sobotu.(pokud bude sníh,tak opět roztaje na večer-noc a neděle.Také v neděli dle izobaru má být silný vítr i bouřky na studené frontě!(Před ní bude proudit teplý vzduch od jz,až +8°C bude) Pěkný hnus!
space - pto jižní čechy to bude k ničemu podívej se na aladina už tědka tu je 3,5°C a dále se otepluje pokud to víde bude večer krásnej vítr těch 30cm bude na horách tak nejspíš nic jinak na tu neděly jsem zvědav
kuba Doufám že jo,jsme ve stejné výšce(400m).Nejlepší,aby byla pořádná krupicová vánice jako minule v pátek.To pak napadne snadno vrstva na zemi. Vývoj počasí stále nic moc po pondělku.(23.1)Po ochlazení během nědelního večera a asi uterý bude nejchladnější dnem toho dalšího týdne(ráno -1 až -5,ve dne -1 až +3°C)se bude od středy hlásit zřejmě inverze!(jz a jižní proudění,ranní teploty -2 až +2°C-při zatažené obloze kolem +3°C,ve dne od 0 až +4°C-při slunci až +7°C.Na horách bude tepleji kolem +6,ráno slabě mrznout) No inverze opět,no je to ještě daleko.Sv proudění ještě nebylo-musí taky se objevit!
U nás hustě sněží, zhruba už hodinu, vypadá to že ještě asi bude. Střídavě se objevuje sněžení s deštěm i v Olomouci, v polohách 400m sněží ale krupky to nejsou je to spíš těžký a mokrý sníh, padají velké vločky.
U nás od rána sněží. Pocházím ze Šumperska. Nadmořská výška cca 200 mnm. Ale teplota mírně stoupe. na zemi leží asi 5 cm sněhu! Zatím nejvíc za celou zimu. Ale chci jaro!!! Ať svítí slunce!!! A je teplo!!! (doufám, že mi to přání nevyjde a začnou mrazy!)
pleo: Poradím Ti ... abys nemusel pořád uvádět odkud si kde to je a bla bla bla, tak si to raději napiš trvale pod čáru, tak jako mám já každej pak hned ví.