Mění se to velmi rychle. Ještě včera měl být střed tlakové níže nad severním Německem/Polskem a dnes na snímku už je nasunutý nad Berlínem, blíž k nám. Zatím jsem registroval upravení rychlosti větrů na 2 modelech, na kterých je to snížené, ČHMÚ naopak o něco zvýšil. Z toho vyplývá, že to bude někde mezi. Ale rozhodně bych v horách nevycházel. Protože tam bude vichřice a v nárazech orkán.
Ano změny či spíše úpravy ještě budou, ale již myslím, že ne závratné. ČHMÚ může upravit výstrahu, ale to by se muselo změnit výrazněji. Na hřebenech bude rušno, v horách celkově také. Nicméně také zafouká slušně i v nížinách.
Já si myslim, že to bude v níížinách a středních polohách do 100km/h místama hlavně v jz a sz polovině možná i 110 a na horách 120-140 hřebeny možná i 150 a sněžka 180 to je muj tip
myslím jsi že to bude zajímavé krkonoše 48 m/s a čechy hlavně večer a v noci nárazi 28 m/s a pořád to roste podle aladina myslím jsi že to ještě poroste bude to peklo dokonce hlásí ojediněle bouřky
Určitě si tady zítra podáme reportyjestli nevypadne elektřina. Já očekávám na Frýdlantsku tak do 80km/h nárazy větru, samo ne po celou dobu. Hlavně aby neodfičely stanice co
tědka ukázal aladin že večer a v noci budou nárazi ještě větší tím myslím nížiny zase okousek větší než ukazoval 18:00hod a dokonce hlásí ojediněle bouřky večer
půlnoční Aladin dává na večer na Šumavu i Krkonoče 25mm srážek za 6hod. ve formě sněhu (čtvrt metru) a nárazy 30-35m/s (těch 48m/s na Sněžce je patrně mimo). Ale pokud tlak spadne pod 980hPa, pak je možný všechno.