Diskuse o počasí Výrazná studená fronta v noci na 5.12. - silný vichr
Ano je to tak,ale studené severozápadní proudění bude až během dne v pondělí.Od uterka sněhové přehánky od 400m,jinak pod 400m smíšené nebo deštové přehánky.
Teploty nic moc,v noci +2 až -2°C a přes den od +1 až do +6°C.
Sněhová pokrývka se bude tvořit od nadm.výšky kolem 600/800m,ale spíš výše.
Jinak 1.záchvět zimy i v nižších polohách co se týká sněžení.(v noci)
Snad to sz proudění vydrží nejdéle a poté se změní nejlépe na severní až sv proudění.
A žádná Vánoční obleva!
Přechod frontálního systému bude opravdu výrazný , s tím větrem budeme mít problémy , ono to podle současných modelů vypadá na výstrau 2 stupně. Ale pořád je šance že se to může měnit, nicméně Studená fronta je téměř s velkou pravděpodobností jasná. Profuk od západu bude tak velmi razantní
Já si myslim, že ten vítr bude o dost silnější, že v nížinách a středních polohách bude vichřice 70-90 a na horách 90-110, možná až 120 tedy orkán a to při nejmenšim, podle izobarů ty jsou opravdu velmi zhuštěni, navíc se jedná o hlubokou tn
Kuba
Využiji 1 obrázek,že v pondělí,pokud správně poznávám,tak noci na pondělí začne celku dost foukat a kolem 3h ranní pondělí začne pěkně brutal nárazů,nakonec 9h ranní bude vichřice(spíš orkán,45m/s) na celém uzemí ČR. http://flymet.meteopress.cz/gfs/vitrf129.png
Možná trošku přehnaní...Jinak mazec stejně bude
Pro space, tak orkán 45m/s určitě ne, (bohužel), ale silný bude hodně, v nížinách a středních polohách určitě by mohl dosáhnout 90 možná v největších nárazech i 100Km/h a na horách možnátěch 120 tedy opravdu orkán, stejně si myslim, že lepší něco než nic , tak snad se po té METEONUDĚ, to jste opravdu vystihli, snad vydaří jen tak dál
No tak to vypadá, že nakonec to nebude nic moc
Ted jsem se díval, že další šance dobrá je 8.12, Akorát na moje 20tiny to by byl pane dárek , měla by dle podelů přecházet hluboká tlak níže se středem nad jižní skandinávií a izobary jsou fakt slušně usebe, ale třeba se to zase změní k horšímu
Pro tom791 ovšem dle aladina to pondělí ten nejsilnější bude spíše v jižních partiích pokud se to ještě nezmění
Počasí bude pravděpodobně rozděleno na chladnější severozápad a teplejší jihovýchod.Prozatím to vypadá ,že zejména na českých horách a to především v Krušných horách a v Krkonoších přibude v pondělí a v úterý pár cm nového přírodního sněhu.Šumava svůj příděl dostane taky.V Čechách bude pravděpodobně sněžit i v nižších polohách již zítra večer a v noci na pondělí.
Stranik
No každopádně u nás konečně dost zaprší a dle mě to přinese do Krušných hor docela bohatou nadílku.Bude to ale proměnlivé a tak min do pondělka se budou na horách střídat všechny skupenství srážek.Pak přijdou přeháňky a ty už budou sněhové i u nás Jinak to tady fučí dost a je to ledový a vlezlý
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.