Podla meteorologov by prava zima mala prist v novembri, i ked na mnohych miestach napadol sneh uz dnes.
Podla spravy na www.TA3.com uvadzaju, ze tato zima bude vyrazne chladnejsia a bohata na sneh.
S pozdravom OLiver.
Diskuse o počasí Prava zima pride v novembri
Meteorologovia vravia, ze toto pocasie, ktore je v tychto dnoch je len ukazkou toho, co bude.....
p.Caplar to povedal v rozhovore s TA3.
oLIVER.
Toto by však bola ukážka zlej zimy, veď v nížinách stále pršalo, max. zmiešané zrážky.
A samozrejme, že zima sa začne v novembri, veď to je najpravdepodobnejšie.
jasne...podte na pocasi v rijnu
Článek o tom že už sněžit nemá - Do 20. listopadu bude sněžit jen ojediněle na horá...
Hlupost...nikto nemoze vraviet presne , ci bude snezit alebo nie.....
A na taku dlhu dobu...
To je len štatistická predpoveď, veď je napísané, že najbližší mesiac má byť teplotne priemerný. Ale ako celok, takže určité výkyvy nastať môžu. Hovorí to len o takej celkovej tendencii.
A nič vážne by sa nestalo, keby naozaj dovtedy nesnežilo, pretože napr. v roku 2003, keď napadol sneh 23.10. sa najbližšie sneženie vyskytlo 6.-7.12. a celý november bolo teplo.
Ale nemusi...
Nemusí to tak byť, ale keby bolo, tak by to nebolo nenormálne.
teda by to bolo normalne???
Aha
Samozrejme, zima sa predsa meteorologicky začína až 1. decembra.
Ale väcsinou to vyjde tak, ze este pred 1.Novembrom niekedy zasnezi....
Alebo niee???
neviem, nesledujem velmi pocasie´dozadu.. i ked by som mal.........skor sa zaujimam o to, co bude...
Záleží od toho, kde. V nížinách určite nie. Priemerný dátum je 11.11., v minulých rokoch snežilo 1.x:
02.11.2006
18.11.2005
19.11.2004 / 8.11.2004 na Záhorí
24.10.2003
11.11.2002 / 7.10.2002 v prehánkach aj v BA
27.11.2001 / intenzívne sneženie na teplom fronte
A bude aj teraz???? Boli a su nejake predpoklady na datum 11.11, keby vlastne mohlo zasnezit, ale pochybujem po tej informacii, ze do 20.novembra nebude snezit.
20.11. je už dosť neskorý dátum, ale do cca 10.11. vôbec snežiť nemusí. Ja si myslím, že odteraz približne 2-3 týždne nepríde žiadne podstatné ochladenie. Takže až do cca 10.11.
11.11. mate nam mysli
Noo a...rano som videl nejake velmi podstatne ochladenie na GFS, kde davali snezenie na 3.11. pri teplote -6C. A naobed sa to cele obartilo a zmenilo mi plany...Takto je...tak....
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.