Leden, jak z názvu vyplývá, by mělo být počasí vysloveně ledové. Tedy měsíc, kdy jsou teploty zpravidla nejnižší, až na výjimky a často sněží či leží už sněhová pokrývka na většině míst, na horách jsou ideální sněhové podmínky a všude krásná zimní krajina.
Jaký bude leden příštího roku co se týče počasí podle Vás, podle současných předpovědí modelů, dlouhodobé předpovědi ČHMÚ? Pokud najdete zajímavé odkazy na články či předpovědi počasí do dalších 4týdnů, (na leden) vložte je sem. A nebo si případně i tipněte si v anketě jaký bude ten první měsíc roku 2011 v počasí. (teplota a sníh).
Leden 2010 se asi líbil každému milovníkovi zimy, protože byl velmi pěkým skutečně zimním měsícem s velkou výškou sněhu v nížinách a silnými mrazy.
Toto slouží pro předpovědi a odhady pouze na měsíc leden 2011
Diskuse o počasí Jaký bude leden 2011?
tom791
Mě se to prozatím líbí snad se toho moc nezmění a více nám nasněží hlavně na východě tady je to dost slabé se sněhem , a zatím moc dobré vyhlídky nejsou ¨v dalších dnech to bude spíše slabé sněžení nebo přehánky ,netuším kdy příjde nějaká silnější fronta podle gfs to má být asi až příští týden ale spíše do čech opět
radek
Příští týden se čeká přechod jednolivých front, ale postupně bude asi rychlý. Uvidíme kolik z nich "kápne".
Lecos se může ještě změnit, zformovat a přijít.
Pěkné srážky jsou na GFS pro 15.1.2011-ale proč vždy tak daleko a pak postupně mizí z předpovědní mapy nebo jdou mimo ČR! Ovšem teploty.....?
Jinak anketa vypadá zatím na studené či velmi studené počasí s přiměřeným či velkým nnožstvím sněhu-snad to nejsou přání, ale tipy.
Ano , to si říkam taky je mi fuk nějaké oteplení aspon se to trochu pročistí po tom sněhu a pak klidně at do nového znova nasněží tedy pokud ještě bude vubec příležitost ale já doufám že není konec to by už bylo horší ,ale konec koncu stačí jedna silnější fronta a je naděleno a ne to co je ted takové ty rozpadající se fronty od severu stojí za nic to raději něco pořádného at to stojí aspon za to ale tomu se letos jaksi nedaří viz akorád ten konec listopadu to bylo krásné ted je to celkem o ničem
http://infomet.cz/index.php?id=read&idd=129380...
Dnes jsem na okraji Prahy viděl krtince také, asi dva. Vysvětlení v článku.
tom791
No já jsem u nás neviděl ještě ani jeden zaplatpanbu ale brzo asi uvidím jak to tak vypadá každopádně velice zajímavý článek a to že příjde ještě větší obleva na přelomu ledna a unora může být taky pravda ta pravá ladovská zima nás alespon nížiny tedy na delší dobu asi opustí podle toho co všechno čtu ale nemusí to být realitou jsou to zatím jenom blbé modely které to všechno zpusobují ty články a všechno kolem toho stačí jen menší změna a už je to všechno třeba zase opačně ale když to vezmu z klimatologického hlediska tak to prozatím na teplejší ráz počasí vypadá po tom studeném prosinci si dá asi zima na nějaký čas pauzu v nížinách samozřejmě kalamity a nástup marzivých dní se vyloučit také nedají všechno je možné...
radek
Ano a rozhdoně nevydží zima v nížinách po celý leden. Pár oblev tu bude akorát, že na celém území a nejen na východě a jihu. Ale určitě se dá čekat sněžení a mrazy, (je přeci zima) ale asi na mnohem kratší dobu než tomu bylo v prosici.
I když jistotu dnes nemůžeme mít, změna může přijít nečekaně, stejně jako dnes.
tom791
zřejmě bude toho tepla více ale zas ve finále to muže byt bud teplo rázu jako +8°C a nebo teplo jako kolem nuly 0 až +2°C to člověk nikdy právě neví to se chystá musíme se nechat bud překvapit anebo si počkat jak se to dál bude vyvíjet ale pro většinu z nás je to po tak krásné ladovské zimě celkem zklamání a jetě k tomu na konec roku 2011 , ale je dobře že všechno se stihlo ještě tento rok a do toho Nového roku přeji tobě tome a taky ostatním hodně štěstí a zdraví a co nejvíce osobních zážitků nejen v počasí
tom791
No uvidíme , dlouhodobá předpověd neznamená všechno a nakonec se ještě budeme možná divit a zjistíme ke konci měsíce že byl teplotně podpruměrný ale nechme se překvapit já bych z toho nedělal ještě žádné závěry klidně muže přijít mráz -30 a klidně muže nasněžit 30 cm to člověk neví ani den ¨dopředu co příjde a někdy to ani samotným modelum nevychází tak kdoví třeba ještě nen nic ztracené sice nějakému tomu oteplení se zřejmě zatím nevyhneme ale co bude dál je prozatím ve hvězdách a nokdo to přesně nikdy neřekne jsou to zatím všechno jen odhady ikdyž já se osobně přikláním taky k tomu pruměrnějšímu teplejšímu měsíci po tom chladném prosinci ale jak pranostika praví březen za kamna vlezem a duben ještě tam budem sice to platí spíše jen na horách ale kdyby se to raz za čas objevilo i tady dole tak bych ani tomu nedivil konec konců uvidíme sami
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.