Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně beze srážek, v noci na zítřek dorazí studená fronta

Diskuse o počasí Předvánoční obleva

72
# 20.12.2010, 20:40

space
Ano , jinak na štědrý den už ani ta břečka nebude na moravě spíše jen bláto které ale od západu vystřídá ochlazení kolem pulnoci by mohlo dorazit i na Moravu tak kdo pujde z půlnoční mše tak na něj muže číhat pěkná ledovka! k tomu se postupně přidá i husté sněžení podle současných modelů to alespon tak vypadá ale určitě dojde ještě k několika změnám a muže být vše jinak co se týče hor tak ty taky příjdou o nějaké ty centimetry jelikož teplý vzduch se projeví hlavně ve vyšších vrstvách atmosféry v 850hPa bude i kolem +10°C v nížinách bude inverze a mlhy takže o něco chladněji ale moc to nepomuže stejně bude furt kolem +4°C v průměru v čechách možná o něco chladněji ale i tam bude tát při teplotě +4°C čechy budou mít nejspíš vyhodu v tom že se tam budou vyskytovat mrazivé noci zato na moravě mohou i přes noc byt teploty nad nulou kolem +1°C hlavně ve čtvrtek a ve středu

828
# 20.12.2010, 20:46

Aladin to kreslí takto:
Rozdíl teplot zítra ve 12UTC a druhý obrázek rozdíl teplot ve středu ve 12UTC:

244
# 20.12.2010, 20:48

radek
Já zatim žádnou oblevu moc nevidim:D...tady za večer napadlo cca 4cm prašánku a mrzne...je -3,5°C a ochlazuje se...díkybohu nám Aladin až do středy ukazuje teploty maximálně 1-2°C a pokud nebude pršet tak bude tát opravdu minimálně...sníh nám vydrží do vánoc určitě a jestli bude na štědrý den chumelit tak to bude krása....ovšem morava jde bohužel do háje, tam teploty už zítra a pozítří přes 5°C a na štědrý den by tam opravdu mělo sněžit až v noci, do té doby déšť a bláto....Tady momentálně krásných cca 25cm sněhu a jestli ve čtvrtek chvíli půjdou teploty na 4°C tak se z toho nezbláznim, protože pršet nemá a odtávat to bude jen trochu. Můj tip je, že nám tu do štědrého dne vydrží starého sněhu 10-15cm

244
# 20.12.2010, 20:49

tom791
Jestli ten Aladin takhle vydrží tak sme Tome v pohodě.... u nás tam vidim teploty max 2°C a to nám odtaje jen trochu sněhu, pršet nemá tak sem v klidu:)

118
# 20.12.2010, 20:50

Tak od JZ dalsi snezeni pocitam,nyni ke Strakonicum jde pasmicko,ktery trosku zesilil.Teplota lehce klesla z 0.6 presne na 0.

72
# 20.12.2010, 20:57

Prady
Ono stačí jeden den teplot kolem +4°C a sněhu ubyde rapidně dnešek byl u nás příkladem včera tu leželo 20 čísel dnes už jen 13cm mokrého rozbředlého sněhu zítra to podle aladina už nevypadá tak zle pro Ostravu kolem +1 nebo 0°C horší bude středa to bude vážně kolem +7°C a čtvrtek čekám i do +10°C No co aspon se trochu ohřejme po serii mrazu a když Štědrý den nebude na sněhu tak aspon Boží hod a Štěpán to taky patří k Vánocům mě to vubec nesere vy si tam ten sníh klidně užijte ale taky vám ho tam rapidně ubyde

244
# 20.12.2010, 21:07

radek
No ubyde, ale když nebude pršet, žádná hrůza to nebude....já počítám, že nám z těch 20-25cm co tu je zbyde nějakých 10cm, to je v pohodě....

828
# 20.12.2010, 21:35

Prady
Také doufám, že ty teploty nebudou vyšší jako při nedávné oblevě. Ale tenkrát nám tu také roztálo minimum a na SZ Čech vlastně nic. Bude to dost podobné, ale jih Čech a Morava celkově je zatím bohužel-nepřeji jim to, teplejší při těchto oblevách.

182
# 20.12.2010, 23:52

Liberec = fůra sněhu, v noci připadlo. Studenec (u Horek) taktéž fůra sněhu - dnes večer padalo docela pěkně. ;-)

72
# 21.12.2010, 06:49

No raní GFS vám to Pražákum trochu přihoršil už tam máte na štědrý den +1°C a počítejte s vyššími hodnotami a srážky pokud se vyskytnou tak to budou stejně deštové jako u nás ochladit by se mohlo u vás až odpoledne k nám na moravu příjdou ty srážky s jednodením zpožděním zato tam pořádně přidal teploty budou kolem 0°C tak to bude valit sněhem doufám ještě kdyby pár stupinku ubral tak to by bylo super !

# 21.12.2010, 08:24

Vypadáto na pořádnou chumelenici :snih: :snih: :snih:
Jsou tam vidět i žluté odrazy a jde to sem :)

1
# 21.12.2010, 08:57

Ahoj Tak dnešní ráno od nás ze rtyně teplota -3 zataženo a hustě sněží od 7:00 napadlo tak 4cm

244
# 21.12.2010, 09:12

radek
Já teda nevim kde bereš, že leží praha, ale já to mám odměřený přesně podle těch řádků a nad náma neni pořád víc jak 0°C:D..navíc pokud jsi koukal na teplotu v 850hPA, tak ta bude nad náma mínusová už od 9ti ráno, takže v pohodě...zato nad váma má bejt teplota v 850hPa plusová až do dopoledne 25.12. tak nevim no :D....radši když mi na těch starejch 10cm napadne 15cm novýho než déšť, nic a až další den ráno možná sněžení.....myslim, že k dešti máte daleko blíž, hlavně vám tam veškerej sníh do vánoc roztaje a nám tu pořád nějakej základ 10cm zůstane:)

0
# 21.12.2010, 14:28

Je možné že příjde ochlazení dříve?Ptám se jako blbec ale nějak se nemužu smířit že vánoce u nás proprší.:)

# 21.12.2010, 14:34

U mě by mohla být i výrazná obleva,ve čtvrtek možná i +10°C a měl by fůkat silnější JV větr. Tak sníh co ještě máme vezme asi za své. :oblak:

10
# 21.12.2010, 14:35

Kultur
podle me ne, myslim ze prijde v patek odpol. a vecer na zapad, v noci a rano pak do slezska a dopol. na moravu. Rekl bych ze jestli se to zmeni tak v hodinach max. 3h.

244
# 21.12.2010, 14:35

Kultur
No v chrudimi by mělo sněžit v pozdních odpoledních hodinách a na večer...záleží spíš v kolik hodin dorazí srážky...

0
# 21.12.2010, 14:41

To jsi mě docela potěšil díky Prady;-)

244
# 21.12.2010, 14:57

Kultur
Jde o to, že teplota v rosném bodu se v tvojí oblasti bude pohybovat v mínusu tak někdy od 6té odpoledne a do té doby by nemělo být moc srážek, takže ani déšť by vás neměl postihnout....i když kdoví jak to nakonec bude, zatim to vypadá tak jak teď píšu, ale večer ti můžu zase napsat trochu něco jinýho...co je asi jistý, že Morava na tom bude špatně i v noci, ale to tě nemusí tak trápit;-)

72
# 21.12.2010, 19:13

Co se týče toho oteplení tak dnes už bylo na jihu čech až +6°C takže tam toho sněhu dnes muselo ubyt rapidně u nás stále okolo +1°C a při zemi je pod nulu takže dnes sněhu moc neodtálo ale co z toho když zítra má být už i u nás kolem +6°C a v dalších dnech i +10°C no krása aspon teploučko doufám že zasvítí i sluníčko aby to stálo aspon za to stejně už sníh nebude tak co na štědrý den příjde ovšem pořádný rubec a i na hory se dostaví obleva a pokud začne tát na horach a bude i pršet tak to se ty řeky pěkně naplní možná bude pro nás vydána special výstraha na vzestup hladin řek! čechy pod přívaly sněhu morava pod vodou no to bude teda hezký štědrý den ale pak všechno i u nás zmrzne tak bude i ledovka a všude kluziště den:!!:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.