Diskuse o počasí Tlaková níže 22.11.2010 a ochlazení
jirka3
No podle meteorologů by mělo to ochlazení vydržet do začátku prosince tak možná to výjde ještě s odřenýma ušima i na toho Mikuláše ale klidně at po něm příjde obleva tak týden a potom at nastoupí trvalé ochlazení se sněžením i o Vánocích a vydrží po zbytek prosince a na začátku ledna by asi už přišla nějaká krátkodobá obleva a pak zase sníh na trvalo i v nížinách jako loni to je moje představa doufám že výjde :
Každopádně podle všech modelů a výstupů, přijde na Moravu ochlazení a sníh o něco později než do čech...dokonce na samotné moravě a především jihu bych to tipoval i o 2-3 dny později...stejně jako je tomu celou poslední dobou. Třeba dnes u nás v Praze butovicích přes den teploty 3-4°C a na Moravě až 10°C
tomkac
Tam bude už nejspíše sněžit ,zítra může napadnout právě v těchto oblastech až 10 cm nového sněhu!
jinak celkově na všech horách už začne sněžit v pondělí odpoledne kdy se začne ochlazovat pak se sněžení přestěhuje nad 600m.n.m a v noci z pondělka na uterý už muže na západě čr sněžit v polohách nad 400 m
V úterý má sněžit na západě:
Na ostatním území už je nižší pravděpodobnost.
Zdroj: Wetteronline
Prady
No, moc velký rozdíl tam nevidím ani přes den snad jen na jižní moravě je trochu tepleji( cca+4)°C ale jinak je to +- podobné po nové aktualizaci GFS . Taky +2 °C je i v čechách v okolí Prahy ale na západě bude z celého česka nejchladněji (cca -2),vzal jsem to tak celkově ze středy která má být dnem kdy to ochlazení příjde, navíc se to může několikrát změnit tak buhví jak to dopadne samozřejmě zimu přeju i čechám ale i moravě a také slovensku
http://old.chmi.cz/meteo/ov/aladin/results/index.p...
Hurá tak to vypadá, že v úterý ráno a dopoledne by mohlo aj u nás na západním okraji Prahy napadnou tak 10cm sněhu a co se týče teplot tak oblast prahy a především tam kde já jsem na západě jsou teploty přes den 0-1°C ....3°C vypadaj až v oblasti Mělníku, Neratovic....Polabí kde bývá ještě tepleji jak u nás ...já sem skoro ve 400 metrech, takže počítám se sněžením a teploty od úterý přes den kolem nuly nebo 1°C
jaroslavec
Na pátek příjde jedna oslabená a přinese slabé sněžení
http://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/?den=5
trochu s tím počíta i GFS tak uvidíme
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.