Myslím, že po velmi teplých obdobích v listopadu se dočkáme v prosinci větších mrazů a to i holomrazů. Ale také teplejších období-nemyslím, že by ale celý nebo skoro celý měsíc mrzlo. Na horách je šance větší. Sníh-tak to je také větší šance na horách, v nížinách pravděpodobně jen krátkodobě, ale kdo ví, třeba s pořádným přívalem naráz.
Diskuse o počasí Jaký bude prosinec 2010
Myslim si že na začátku prosince bude takových 5 cm i v nižinách ,protože na konci listopadu se ochladí bude sněžit.Dále si to netroufám odhadnout jaký bude prosinec , ale hlavní je aby Vánoce a Silvestr byl na sněhu. Já osobně jsem dal v anketě ten modrý pruh.
davam tak 3 to už je jistota
Dal jsem predposledni moznost,jelikoz na horach bude urcite mraz a snih,nez nizsi polohy,kde pocasi jeste nebude stale(hlavne niziny).Ano bude snezit i nizinach,ale pri teplote kolem 2°C moc toho nenapadne,musela byt valnice,ale i tak to roztaje.Zima nizinach nebude stala,muze byt par dni kolem 2°C,otepleni az na 7°C a bohuzel to rozhodne bude.Snad prava zima vyjde na tyden,kdy bude Stedry den a vydrzi nejdele.
Můj tip je že budou mírné mrazy se souvislou trvalou pokrývkou ve vyšších a středních polohách a v nížinách bude sněhová pokrývka proměnlivá,občas něco přisněží a zase to odtaje,toť můj tip.
tom791
no to vypadá dobře ale pravděpodobně se to změní do 4.prosince je ještě dost daleko, ale kdyby byl mikuláš na sněhu, proč ne? Protože vždycky to vycházelo že když bylo na mikulaše bláto bylo i o vánocích a ted by tomu mohlo být jinak , začne měsíc sledování, změn a vývoje předpovědí
tom791
Ano, ted je to opravdu až nemožné řešit uvidíme nechme se překvapit ale jedno je už asi jisté - a to že zima příjde už příští týden a sníh bude vzácný především v nížinách na horách už ho letos měli několikrát ale v nížinách to bude nejspíše příští týden poprvé pokud příjde samozřejmě nějaká fronta bez ní sníh asi nenapadne ale já by si ho už přál přece jenom už na něj společně s připravenou přírodou čekáme!! snih:
Pavell
Co to vlastně znamená "průměr" v prosinci? Jaké jsou vlastně optimální,mírné či extrémní podmínky??? Ví to vůbec někdo? Když se někdo baví o průměrných teplotách,třeba v prosinci.Vím o prosinci kdy byla větší polovina dnů s teplotami nad bodem mrazu cca kolem sedmi stupňů.Ale také jsem už zažil prosinec,kdy byli teploty hodně pod bodem mrazu.A to až -20 ! Takže,co je vlastně průměrný prosinec?
Pavell
Aha,článek od paní Honsové.Né že bych ji nějak podceňoval,ale paní honsová není podle mne meteoroložka,ale televizní hvězda! Kdo předpovídal počasí,když ještě paní Honsová bůh ví kde byla? Jak jsme mohli vůbec bez paní Honsové žít (bez těch jejích správných predpovědí)?! A ty asi taky nevíš jak bude.Protože říct,že může být v prosinci z každého něco jak mrazy tak obleva nebo sněžení a inverze....Tak to je to samé,jako říct,že v červenci bude zřejmě teplo,ale může být přechodně i chladněji.A taky bude svítit sluníčko a občas pršet a sem tam bouřka.Ale samozřejmě tě nechci podceňovat!On totiž každý ví to své...
sobieski
Nikdo přesně neví jak bude koncem měsíce, ani v půlce. Jsou to předpovědi hodně se měnící, pak to mohou být odhady, které tu v diskusi převládají. Ale nebývá moc měsíců, kdy by se nevystřídalo spoustu druhů počasí=příkladem jistě je i letošní listopad a bude jím i letošní prosinec. Jen se vždy odhaduje či předpovídá, co převládne. Zda to bude sníh, déšť, holomrazy...=z hlediska třeba zimních měsíců, když jsme u prosince.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.