Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Přechodně beze srážek, v noci na zítřek dorazí studená fronta

Diskuse o počasí Inverzní ráz počasí bude pokračovat

828
# 05.10.2010, 21:34

Včera to ještě vypadalo na polojasný až slunečný víkend, dnes to vypadá jen místy na slunečno, jinak převládne zatažená obloha nízkou oblačností. A takové počasí (tedy stálé, nudné a suché) bude panovat minimálně týden. Co myslíte Vy? Jak máte či nemáte toto počasí rádi?:( :)
Podle URL GFS to vypadá, že ani v dalších dnech se nedočkáme výraznějších srážek, přičemž v jeho předchozím výstupu to vypadalo na srážky již okolo 17.10. Takže nejisté-mění se to často.:(

157
# 05.10.2010, 21:40

já tohle počasí nemusim asi jako většina lidí, stejná teplota stále zataženo no nuda :) teď to ještě de ale horší to bude třeba v zimě kdy místo 10°C co je teď bude kolem 0°C nebo až to bude trvat dlouho např. pokud to vydrží do příštího tejdnu ;-)

182
# 06.10.2010, 13:24

Furt stejný ... do háje! :!!: A slunce daleko.

828
# 06.10.2010, 13:52

Do soboty bude bohužel inverzní ráz počasí převládat, místy bude skoro jasno. V neděli bude naopak nízká oblačnost jen místy. Momentálně to tak vypadá, docela se to mění, tak uvidíme.;-) ;-)
URL TXT předpověď na tři dny.;-)

72
# 06.10.2010, 20:21

U nás tady na ostravsku máme dny celkem příjemné sice ráno bývá většinou zataženo ale během dopoledne se oblačnost rozpustí a je z toho krásný slunečný den a není ani taková zima pokud to bude dále tak pokračovat tak jsem celkem spokojen jelikož srážek bylo poslední dobou hodně a naopak je i dobře že před zimou přišel sušší měsíc hold tlaková výše Marcel se nad námi ustálila a bude pokračovat ještě nejméně týden ke konci října by mohly pak nastoupit nějaké srážky spojené s frontami , ale co jsem slyšel tak tato výše by se měla posouvat od severovýchodu nad skandináviii a začne k nám proudit místo teplého chladný vzduch od východu a pak i od severu , přeji všem hezké slunečné dny i pro čechy a zbytek moravy at jim konečně ten šedý hnus spadne a pustí sluníčko ovšem ráno se mlh či jiných hnusu tak snadno nezbavíme

# 06.10.2010, 20:57

Tady v Praze je celý den zataženo nízkou oblačností bez mlhy.:)

828
# 06.10.2010, 21:00

tonda16
Ano potvrzuji a nejen celý den, ale už čtvrtým dnem-od neděle.;-)

182
# 07.10.2010, 15:35

Myslím, že ani ten výkend snad ani nevýjde s :oblak: ... ;-)

828
# 07.10.2010, 22:13

V Praze skoro jasno až jasno, inverzní oblačnost je nyní jen na západě a jihu Čech. V noci nebo nad ránem čekám její opětovnou tvorbu-místy.;-) Ale zítřejší den bude už většinou :slunce::oblak:!

# 08.10.2010, 21:47

inverze ? Kde? :D :D ted bude cely tyden jasno az polo......

72
# 08.10.2010, 22:15

kdy skončí takto stálé počasí je na obzoru nějaký déšt? nebo že by se tento měsíc obešel beze srážek? díky právě zminované tlakové výši které se u nás a v celé střední evropě nějak zalíbilo přináší nám také mlhy sluníčko a inverzi ted budou i přizemní mrazíky! a více sluníčka díky chladného vzduchu od severovýchodu ovšem v druhé polovině příštího týdne bude opět inverze a mlh přibývat protože k nám pronikne opět o něco teplejší vzduchová hmota. to znamená že srážky jsou v nedohlednu tlaková výše se jen tak nevzdá a fronty s deštěm či sněžením sem nepustí maximálně muže mrholit s nízké inverzní oblačnosti ale dobře tak toho deště a povodní bylo poslední dobou hodně jen at je trochu více sluníčka které nas trochu ještě ohřeje protože přes zimu už nás asi moc neohřeje:!!:

828
# 08.10.2010, 22:17

logitech
Inverze vládla po celý pracovní týden a to v Čechách kromě dneška po celý den. Ano, teď bude jen místní a postupně se nečeká. Ale příští týden se opět vrátí-dle současné předpovědi, je to ještě daleko.:)

182
# 09.10.2010, 21:52

Naštěstí výkend přecijen u nás vyšel, již od Pátku je to GUT - no sláva aspoň něco. :) Sluníčko jsem neviděl už téměř půl měsíce.

828
# 09.10.2010, 22:14

Stranik
Teď nás čeká slunečno docela dlouho, Nejsou vyloučeny mlhy či nízká oblačnost, ale zatím to vypadá, že budou ojedinělé. Horší je to na Ostravsku tam se už zase lidé dusí smogem! Více například zde: URL

182
# 09.10.2010, 23:34

No jo Ostrava ... ta mě ted' věru netrápí. Mě zajímá Západ Čech. Tak snad to výjde. ;-)

FGh
13
# 10.10.2010, 09:43

Od čtvrtka (pátku) se mají inverze do Česka vrátit. Snad jen přechodně.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.