V České republice opět není počasí, jak má být. Teplotně podprůměrné a srážkově nadprůměrné počasí se k nám vrací v plné parádě, teploty budou do 15°C a k tomu bude pršet. Vypadá to ale, že se to na víkend výrazně zlepší. V sobotu (5.6.) budou teploty do 23°C a ještě místy přeháňky, od neděle (6.6.) do úterý (8.6.) a možná ještě dál má podle dnešních předpokladů převládat stabilní polojasné počasí beze srážek a s teplotami do 24°C. Vše se ale může ještě změnit.
Diskuse o počasí Stálé počasí s teplotami do 24°C
Stranik
Jj. Už dnes jsem zaznamenal letní den - maximum 25,8°C (což je pouze o 0,2°C chladnější den, než byl v Brně tento rok nejteplejší den. To bylo 30.4. a bylo tehdy rovných 26°C). Večer ale přišla lokální bouřka z tepla, ale byla malá a slabá a tak pouze 4 krát zahřmělo. Nyní se ani bouřky, ani srážky v Česku nevyskytují a teplota již pomalu klesá, je 25,4°C. Překonání tohoto rekordu ovšem očekávám už zítra, kdy maximální teploty vystoupí třeba až na 27°C. A ve čtvrtek bude možná až 32°C.
Stranik
Ahojky,jo to si piš že budu mít radost! Už mě to moc chybělo takové krásné počasí! měli jsme dnes 27,5°C. Zítra možná bude ještě tepleji. Po těch chcancích co furt byli tak je to parádička. Nemůžu si to vynachválit toto počasíčko juchůů!
Marek
To jste měli příjemně,u nás bylo až 27,5°C překvapivá teplota a úplně jasno to se jen tak nevidí.
pocasi v dubnanech
Vážně? 27,5°C je dosti vysoká teplota, zvláště když dnes byly hlášeny pouze do 25°C. A nám se dneska grilovačka příjemně vyvedla. Toto počasí si také nemůžu vynachválit. Nyní už teplota klesá a je 21,6°C, ale jasno. Přes den bylo většinou skoro jasno až polojasno, od 17:00 jasno.
Stranik
Grilovačka i bez grilu, já vím jak to myslíš. Já se z toho vedra asi taky ugriluji. My tu máme teď aktuálně 27,4°C, dnešní maximum bylo 27,7°C (zatím nejteplejší den tohoto roku s teplotou o 1,7°C vyšší, než byla 30.4.). Zítra dorazí fronta i na Moravu a do Slezska, no snad přinese i nějaké bouřky.
Dnes už bylo více oblačnosti, ale i tak se teplota dostala nejvýše na 28,4°C zatím. Vítr příliš nefůkal dnes. Ještě nás možů zasáhnout bůřky z Rakouska později večer.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.