Květen přinesl teplotně podprůměrné počasí. I v posledních květnových dnech tomu většinou nebude jinak. Vypadá to, že alespoň 20°C sotva dosáhneme po celou první půlku června. A k tomu opět hodně srážek, ale spíše výjimečné bouřky. Na druhou půlku června to je zatím dosti nejisté. Může se to islandská sopka Eyjafjallajökull? Bude zkažené celé léto? A především: Kdy se konečně oteplí?
Diskuse o počasí Kdy se konečně oteplí?
takto zjistil jsem ze popel dava deste
ale bude uz teplo moje stanice to zjistila
1/10 cerven bude v oblcnem pocasi teploty 17/21/23c
nocni 12c
10/20 den zacne proudit teply vzduch od jihozapadu ke dnu je to 25/31c
20/30 den uz je leto teploty budou atakovat 30 i pres 30 stupnu nocni se zastavi na 15/18c
Myslím, že do prvního letního dne se tropické teploty nevyskytnou. Ani počasí moc nečekám.
Na léto by to mít vliv už nemuselo, snad se nepřízeň počasí projevila už dost teď v květnu.
A závěrem: Jak bude za měsíc se nedá věrohodně říci. Léto může být klidně naopak a suché. Teploty předpokládám podobné tomu loňskému, tedy i slabě přes 30°C (nějaký vrchol bude) a občas bouřky a ochlazení a zase oteplování... (moc stálé počasí asi ne)
Jó nějaké oteplení je hlášené už na tento víkend možná i 23,24°C přes den. Ale stále je to jakési nejisté. příští týden možná až 27°C konečně snad teplůčko bude.
Marek
Jj snad to vyjde a vše nej k tvým narozkám přeji i já!
Vždyť už té vody je až hrůza. U nás napršelo za květen neskutečných 217mm!!! Toto číslo normálně naprší za 3 až 4 měsíce.
Zatím nemám zpracované údaje za květen, ale tady v Praze bylo srážek také hodně, určitě tak kolem 150-170mm za květen.
V poslední době jsem zaznamenal podobně vysoké srážky za měsíc (175mm) červenec 2009-jednalo se o prudké a na srážky bohaté bouřky.
Kvůli vysokým srážkám není tak bohatá úroda-zkrátka všeho s mírou. Když je sucho, tak vše zasychá, ale toto je zase moc.
ma pravdu tento hoch
prave prisel vysledek z meteo stanice
bude to takto
1/10 cervna
skorojasno polojasno,postupne dest s bourkami
teploty 22/26 postupne k 25/28celsia
nocni se zastavi na 11/16celsia
11/20 cerven
bude v oblacnem a polojasnem pocasi
destem a bourkami
teploty 25/29c nocni 15
21 30 cerven
uz se muze spekulovat k 32c nocni se budou zastavovat na 18 celsiich
ve 2 dekadach prumerny 3 lehce nadprumerny
srazkove prumer 95 mm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.