Aktuální počasí je v Česku doopravdy pod psa. Trvalý a vydatný déšť, povodně a silný vítr. První polovina května je tento rok hodně srážkově nadprůměrná a teplotně mírně podprůměrná. Koncem měsíce to ale má být lepší, teploty mohou vystoupit až ke 30°C. Obloha by navíc měla být většinou jasná. Tak to vypadá, že se těch dešťů konečně zbavíme. Přečíst si můžete i tento článek od Č.O.M.S.: http://coms.blogy.in-pocasi.eu/Predpoved_na_14_dni...
Na zlepšení to vypadá už příští víkend. Teploty se mají pohybovat mezi 16 a 21°C a bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami a ojediněle i s bouřkami.
Květen vyjde na řadě míst zřejmě jako teplotně podprůměrný a srážkově nadprůměrný, na východě velice srážkově nadprůměrný. Třeba nám to červen vynahradí až dost, bouřky už by to také nějaké chtělo.
Ano, také se zvýší pravděpodobnost bouřek (už tento pátek), ale s těmi teplotami to nebude zase tak extra dobré. Loni bylo zde například 20.5.2009 až 30°C. Alespoň skončí extrémně deštivé počasí.
Těch 30°C asi nebude, ale aspoň lehce přes 25°C by na konci na měsíce být mohlo. No alespoň jak říká tom bude více bouřek, což je velmi dobré. V pátek bouřky možné budou, ale já mám oslavu narozenin, které mám v neděli. Takže nevím nevím, kolik času budu mít na bouřky.
tom791 Vážně? Ty jsi taky narozen 23. května? Počasí nám na narozeniny evidentně vyjde. Má být polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky a nejvyšší denní teploty 18 až 22°C. Jinak tu oslavu mám s kamarády, s rodinou ji budu mít až 5. června.
Popravdě se mi to s těmi teplotami letos vůbec zatím nelíbí a s tím souvisí i bouřky, kterých zrovna moc také zatím nebylo. Uvidíme, jestli to napraví červen-ale snad nějak přiměřeně, ne jako loni.